Ексклюзиви
субота, 15 вересня 2007 07:09

В Одеській книгарні продають дві тисячі українських книжок

Перший книжковий магазин із продукцією виключно українських видавництв відкрився в центрі Одеси, на розі вулиць Рішельєвської та Троїцької.

У невеликому підвальному приміщенні площею 20 кв. м — майже 2 тис. книжок переважно українською мовою. Є кілька екземплярів польською, російською та на івриті. Власниця книгарні 47-річна Галина Дольник, колишня львів"янка, яка вийшла заміж за одесита, визнає, що стільки книжок для книгарні — дуже мало. Планує докупити на Львівському форумі, який закінчується в неділю.

— Цей рік президент назвав роком української книги. Мабуть, тому міська влада дозвіл на торгівлю видала в рекордно короткі терміни, — говорить Галина Дольник. — Але в порівнянні зі Львовом, в Одесі податок на продаж поліграфічної продукції вітчизняного виробництва вдесятеро більший — 230 гривень на місяць.

Власниця книгарні розраховує на постійних клієнтів, людей зі статками. Із досвіду попередньої роботи в магазині передплатних видань каже, що нині купують переважно книжки для дітей. Тому що стає все менше шкіл із російською мовою викладання.

На відкритті книгарні говорили, що держава недостатньо піклується про розвиток і відродження українського книговидавництва. І ситуація не змінюється в рік української книги, говорить головний редактор київського видавництва "ФАКТ" Леонід Фількенштейн:

— За 16 років незалежності в Україні не було видано жодного академічного видання українською мовою. Це трагедія.

Зараз ви читаєте новину «В Одеській книгарні продають дві тисячі українських книжок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути