пʼятниця, 01 червня 2007 07:05

Ющенко посперечався з дружиною за книжку для дітей

 

В Українському домі у Києві відкрився другий дитячий книжковий ярмарок. Він триватиме чотири дні. Свої книжки привезли 69 видавництв.

У середу близько полудня на виставку пускають через службовий вхід через металошукачі. Пояснюють, що має прийти президент. Кілька мам обурюються, витрушуючи сумки.

У залі стенди розглядає Катерина Ющенко, 45 років. Вітати її на ярмарку підходять вихованці столичного дитячого театру моди "Літл Модел". Вони одягнені в різні костюми: торт, русалку. Катерина Михайлівна обіймає та цілує дівчаток. Розповідає, що її діти багато читають українських казок, хоча мають у бібліотеці й книжки іншими мовами: англійською, французькою.

Віктор Ющенко, 53 роки, приходить на виставку з віце-прем"єром з гуманітарних питань 43-річним Дмитром Табачником та десятком охоронців. Президент із дружиною підходять до стенду видавництва "А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га". Беруть книжку Володимира Рутківського "Джури козака Швайки". Кілька хвилин сперечаються, чи мають таку вдома. Зрештою видання їм подарували. Коштує воно 22 грн. Ющенкам вручають також "Гуморески" Павла Глазового.

— Приємно, що в нас уже стільки видань, — каже президент. — Але українській книзі є куди розвиватися. Зараз п"ять із шести книг в Україні — завозяться.

Глава держави нагороджує книжками переможців Всеукраїнського конкурсу "Найкращий читач України". Щоб взяти у ньому участь, діти з усієї України писали про своїх улюблених літературних героїв та малювали ілюстрації до творів. Найталановитіших маленьких читачів привезли до Києва.

Жителька столиці 24-річна Людмила Косенко розповідає, що прийшла купити синові книжку про піратів. Просить її, відколи почув про ярмарок.

11-річна Евгенія розглядає стенди з татом. Шукає видання про кохання. Каже, що їй подобається однокласник. Хоче освідчитися йому за допомогою книжки.

Окрім казок, на стелажах багато енциклопедій. Серед новинок презентували "Розвиваємо інтелект дитини" видавництва "Навчальна книга".

Щодня на ярмарку проводитимуть акції "Книжка від зірки". Українські співаки читатимуть відвідувачам уривки своїх улюблених казок. У холі збиратимуть книжки для дітей-сиріт. За перші кілька годин після відкриття кияни принесли 600 видань. Для дітей проведуть близько 60 різних конкурсів. За правильні відповіді даруватимуть книги.

47-річний директор найстарішого вітчизняного дитячого видавництва "А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га" Іван Малкович каже, що з кожним роком читачів української книги більшає.

— Був такий момент два роки тому, — згадує він. — Наша книга вирівнялася і навіть трохи переважала російську за обсягами продажу. Однак загалом в Україні друкується 120–130 мільйонів російських і до 30–40 млн українських дитячих книжок. На виставці їх продають від 5 до 150 грн.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко посперечався з дружиною за книжку для дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути