пʼятниця, 28 березня 2008 07:09

Українських моряків припинили шукати

Два китайські водолази мало не загинули під час пошуку українських моряків, які з 22 березня залишаються під водою на судні "Нафтогаз-67" у Гонконзькій протоці. Там корабель зіткнувся із китайським суховантажем "Яохай". Щоб не ризикувати життям рятувальників, Китай припиняє пошуки 16 українців.

У вівторок водолази обстежували судно і знайшли тіла двох моряків. Матрос Олександр Кардаш, 31 рік, був родом із Миколаєва. У 33-річного моториста Олександра Піскунова із Чорноморського лишилися дружина та 12-річна донька. Коли діставали потонулих українців, один рятувальник заплутався в конструкціях судна і мало не загинув. Йому допоміг колега.

Ще двох водолазів після пошуків госпіталізували. В одного виникли проблеми з дихальними шляхами, а у другого підвищився тиск. Китайці зазначають: відтепер усі зусилля спрямують на те, щоб підняти корабель із 37-метрової глибини.

Шість урятованих моряків досі перебувають в одному з готелів Гонконгу. Вони не дали жодних офіційних коментарів. Мовчить і китайська слідча комісія, що встановлює причини аварії.

— Вони там щось мутять. Хоча, якби аварія сталася у нас, ми також мовчали би, — каже прес-секретар "Чорноморнафтогаз" Юрій Авдєєв.

Українці в неділю мають вилетіти додому.

Компанія "Чорноморнафтогаз", якій належить судно, відкрила рахунок для матеріальної допомоги сім"ям загиблих. Гроші можна перераховувати на: "Чорноморнафтогаз", р/р N26004000331709 в АКБ  "Чорноморський банк розвитку та реконструкції", ОКПО 00153117, МФО 384577.

Зараз ви читаєте новину «Українських моряків припинили шукати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути