пʼятниця, 15 січня 2010 08:37

У викраденому сейфі було 10 гривень 80 копійок

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

30 грудня торік до Ленінського райвідділу міліції Вінниці звернулася родина місцевих підприємців Васильченків. З їхньої квартири у мікрорайоні Вишенька викрали переносний сейф, дві золоті каблучки та відеокамеру. Слідів зламування не виявили.

— За два дні до злочину в сейфі зберігали 100 тисяч гривень. Підприємці постійно тримали там великі суми, — зауважує Ірина Котова з управління вінницької міліції.

11 січня міліціонери затримали 19-річного Аліма. Прізвища не називають, бо у справі фігурує його неповнолітній брат Олександр. Йому 10 років.

— Брати недавно познайомилися із 16-річним Андрієм, сином бізнесменів, — пояснює Котова. — Від нього дізналися про сейф і про те, що в квартирі є чим поживитися. Братики запросили Андрія в гості до знайомого. Доки дивилися разом телевізор, Алім витяг з Андрієвої куртки ключі та непомітно вийшов. Саша в цей час відволікав Андрія на квартирі друзів.

Крадій упорався швидко, бо квартира бізнесменів розташована неподалік. Сейф забрав із собою. За півгодини поклав ключі назад до Андрієвої куртки. Брати пішли ділити крадене. Як їм вдалося відкрити сейф, міліція не каже. У ньому було 10 грн 80 коп.

Правоохоронці розказують, що Аліма втретє притягують до кримінальної відповідальності.

— 2004-го йому дали два роки умовно за пограбування. Ще через чотири роки затримали за зберігання наркотиків — вилучили марихуану. Напередодні крадіжки Алім виманив у Андрія дорогий мобільний телефон. Батько Аліма — йорданець, із родиною не живе. Мама українка, працює вихователькою в дитсадку. Молодший її син від іншого чоловіка.

Зараз ви читаєте новину «У викраденому сейфі було 10 гривень 80 копійок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути