Ексклюзиви
четвер, 30 жовтня 2008 19:05

Трьом сім"ям добудували житло

На Закарпатті три родини, що постраждали від повені, справили новосілля. Сім"ї Тидорів із села Костилівка Рахівського району будівельники звели за два місяці дерев"яний будинок. До цього часу вони жили в старому, підтопленому.

— Стара хата під час повені опинилася над обривом, — зітхає 77-річна Олена Тидір. — Крім того, її ще й затопило на два метри. Але жили там досі, бо ніде було притулитися. До зими хочемо її розібрати. Нову вирішили будувати із дерева, бо в нашому районі дерев"яні хати — традиція.

У нове житло Олена Миколаївна переселилася із двома синами — 56-річним Дмитром та 54-річним Василем.

Площа новозведеного дому — 75 "квадратів". Є сучасна французька система електроопалення, всі комунікації, меблі й побутова техніка. Влада обіцяє допомогти облаштувати камін.

У Костилівці від паводка постраждала й родина Михайла Папариги. Вода підтопила його дерев"яний будинок. Чоловік відмовився від будівництва нового, попросив купити двокімнатну квартиру в сільській двоповерхівці. Туди перебрався із дружиною Ганною та чотирма дітьми.

У Рахівському районі зводять нові хати в селищі Ясіня, селах Чорна Тиса та Лазещина. Будівельники встигли перекрити вісім домів, на інших — завершують стіни. Шість будинків влада купила постраждалим. Ще мають добудувати 16.

Зараз ви читаєте новину «Трьом сім"ям добудували житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути