вівторок, 19 листопада 2019 06:16

Тіло українського бійця віддали без органів

Бойовики ДНР передали родичам тіло та стверджують, що це полонений український військовий Роман Беспалий, 37 років. Перед цим вони зробили розтин і вилучили внутрішні органи чоловіка.

15 жовтня окупанти заявили, що Беспалий укоротив собі віку — повісився в одиночній камері.

Тіло віддали без документів і одягу. На нього повісили бірку, на якій від руки написане прізвище "Беспалий". З українського блокпосту тіло направили до судово-медичної експертизи в Дніпро.

— Навіть під тиском він би не скоїв самогубство. Якщо це таки мій чоловік, то його вбили. Сам він цього не зробив би, — каже дружина Анжела Беспала. Вона й батько не впізнали в загиблому родича.

Беспалий разом із сімома українськими військовими 43-го окремого мотопіхотного батальйону "Патріот" потрапив у полон 22 травня 2019 року поблизу Новотроїцького Донецької області. Їхнє авто помилково повернуло в бік бойовиків.

— Попередній розтин зробили в місті Донецьк. Жодних висновків не надали. Розтин у морзі в Дніпрі не дає зрозуміти, що стало причиною смерті, — каже 35-річна Ганна Старчевська із Дніпровської поліції.

Зараз ви читаєте новину «Тіло українського бійця віддали без органів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути