середа, 10 січня 2018 06:20

Будівництво житла економ-класу може зупинитися

У грудні 2017-го зросла вартість житла економ-класу на первинному ринку нерухомості. За місяць ціна збільшилася на 27 грн — до 17 390 грн за кв. м.

— Ціни в місті зросли через подорожчання будівельних матеріалів та робочої сили, — каже заступник президента Асоціації фахівців з нерухомості Артур Пилипчук, 48 років. — Деякі забудовники оголосили про святкові знижки, щоб привернути увагу покупців. Попит трохи зріс, ціна за "квадрат" теж поповзла вгору. Але значного подорожчання не буде, бо платоспроможність людей не змінилася. Забудовники, що не розрахували власних сил, можуть взагалі зупинити будівництво.

— Ціни на квартири піднімати невигідно, — вважає рієлтор Сергій Костецький, 36 років. — Якщо вартість квадратного метра зросте хоч на 500 гривень, помешкання взагалі перестануть купувати. Щомісяця укладають до 800 угод із продажу житла. А пропозицій — десятки тисяч. Через коливання курсу в доларах така нерухомість навіть подешевшає. У гривні ціна не знижуватиметься.

Зараз ви читаєте новину «Будівництво житла економ-класу може зупинитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути