четвер, 23 червня 2022 00:20

Сили на фронті зрівнялись

У війні проти Росії Україна перехоплює ініціативу. Нарощує озброєння та наступальний потенціал, окупанти його ще більше втрачають.

— До нас повернулося­­ військове щастя, яке було на початку війни, коли ми провалили російський бліцкриг, — каже військовий експерт 58-річний Володимир Бондаренко. — У квітні наша армія перебувала в окопах під обстрілами. Росія мала значні переваги. Зараз можливості на фронті вирівнюються. Нещодавно Збройні сили України знищили на Донеччині сім великих складів озброєння ворога. Продовжуємо топити їхні кораблі. Росіяни ж лише вправно бомблять українські міста. Успіхів на полі бою не мають.

З квітня чисельність ЗСУ зросла до 1 млн осіб. Черги охочих захищати Батьківщину не зникають із військкоматів.

— Усі ці мобілізовані — свідомі патріоти. Добре мотивовані, вправні в бою, — говорить Бондаренко. — Ми перейшли в контрнас­туп­­ на Харківщині й Херсонщині. Тримаємо оборону на Донбасі. Росія стратегічно програє основні напрямки на сході. Знищує мирне населення. Після таких дій прихильників "русского мира" меншає. А ми ведемо бої, маневруючи, зберігаючи особовий склад і заплутуючи ворога.

В Україні збільшуються запаси стрілецької зброї, ракетних комплексів і безпілотників.

— Але це відбувається крапельним методом, не такими обсягами, які нам потрібні, — додає Володимир Бондаренко — Щоб вагомо змінити ситуацію на фронті, треба наступальне озброєння, техніка. Таке приїде в серпні.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Сили на фронті зрівнялись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути