Ексклюзиви
четвер, 28 травня 2020 00:00

Сергію Губанову присвоїли Героя України посмертно

20 травня командир батальйону поліції "Луганськ-1" полковник 45-річний Сергій Губанов підірвався на міні. Виїхав на повідомлення, що через річку Сіверський Донець переправляють контрабанду.

З командиром на операції були четверо підлеглих. Приїхали на околицю села Кряківка Новоайдарського району на Луганщині. Коли зійшли на берег річки — пролунав вибух.

— Саме на цьому місці постійно зупиняли контрабанду, яку переправляють на човнах, — каже командир першої роти "Луганськ-1" Дмитро Войцех, 30 років.

Полковник Губанов помер дорогою до лікарні. Троє його бійців отримали осколкові поранення.

Сергій Губанов служив у міліції з 1995-го. Починав оперативником карного розшуку Стахановського відділу, став начальником Луганського міського управління. 2004 року він закінчив Національну академію внутрішніх справ.

Навесні 2014-го потрапив у полон бойовиків, з якого звільнили під час спецоперації. Терористи внесли його у список осіб, яких планують розстріляти за першої нагоди. Кавалер ордену Богдана Хмельницького. Очолив "Луганськ-1" у листопаді 2015 року.

21 травня президент Володимир Зеленський присвоїв Сергієві Губанову звання Героя України.

О 4:00 21 травня бойовики обстріляли з 120-мм мінометів вантажівку "Урал-375" 93-ї бригади "Холодний Яр". Загинув 31-річний Євген Сафонов, п'ятеро побратимів отримали поранення та контузії.

"Сафон" до війни працював на шахті в Павлограді на Дніпропетровщині. 2014-го воював у складі добровольчого батальйону "Айдар". До "холодноярівців" вступив у січні 2019 року, служив у протитанковому дивізіоні. Залишилися дружина та 2-річний син, мати й брат.

Зараз ви читаєте новину «Сергію Губанову присвоїли Героя України посмертно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути