вівторок, 30 січня 2018 06:10

Російський диверсант Віктор Агеєв отримав 10 років тюрми

25 січня 2018 року Новоайдарський районний суд Луганщини присудив росіянину 23-річному Вікторові Агеєву 10 років в'язниці. Його звинуватили в участі у терористичній організації.

— ЛНР не визнана терористичною організацією. Тому для звинувачень за цією статтею немає підстав. Якщо і треба було його засудити, то за участь у незаконному збройному формуванні, яким є "народна міліція" ЛНР, — каже адвокат засудженого Віктор ­Чевгуз. — Його також звинуватили в незаконному зберіганні та носінні зброї і боєприпасів. Просили 12 років із конфіскацією майна.

Адвокат подав апеляцію до обласного суду.

Віктора Агеєва бійці 93-ї бригади Збройних сил України взяли в полон 24 червня 2017 року біля села Жолобок на Луганщині. Був учасником диверсійної групи. У квітні 2017-го після строкової служби підписав контракт і служив у військовій частині №65246 російського міста Новочеркаськ. Міноборони РФ довго не визнавало цього. Мовляв, Агеєва звільнили в запас у травні 2016-го.

Зараз ви читаєте новину «Російський диверсант Віктор Агеєв отримав 10 років тюрми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути