вівторок, 25 липня 2017 06:21

Російський солдат зустрівся із матір'ю

22 липня у Старобільську на Луганщині російський солдат Віктор Агеєв зустрівся з матір'ю. Вона приїхала із російського села Топчиха на Алтаї за спеціальним дозволом. Отримала його після публікації звернення до Петра Порошенка в російській "Новой газете".

— Світлана Вікторівна написала заяву на побачення. Після цього зустріч відбулася. Спочатку мама побачила сина при журналістах, а потім наодинці, — каже російський журналіст Павло Канигін, 30 років. — Вона турбувалася, що на території України зіткнеться з агресією. Але до неї ставляться спокійно.

— Організацією цієї зустрічі українська влада продемонструвала, що в країні дотримуються прав людини, навіть до ворогів. Розголос навколо зустрічі збільшив ціну полоненого. Тепер його можна виміняти на когось з відомих українців, — говорить український журналіст Андрій Коваленко.

Єфрейтора збройних сил Росії Віктора Агеєва українські військові затримали 24 ­червня 2017 року біля села Жолобок Слов'яносербського району на Луганщині. Тоді розбили диверсійно-розвідувальну групу терористів. У Агеєва знайшли військовий квиток. Він приписаний до військової частини у Новочеркаську в Ростовській області. СБУ звинувачує Агеєва в тероризмі.

Зараз ви читаєте новину «Російський солдат зустрівся із матір'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути