Ексклюзиви
четвер, 10 червня 2021 00:50

Російські найманці вбили шістьох захисників
6

Дмитро Товчигречка
Павло Колесник
Віктор Городіченко
Максим Польовий
Сергій Коробцов

У травні російські найманці обстрілювали українських захисників 284 рази. Працювали снайпери. 16 травня за селищем Катеринівка на Луганщині бойовики вистрелили з вогнемета "­Джміль", намагалися підпалити ліс.

Протягом місяця найманці вбили чотирьох захисників України. У лікарнях померли двоє, яких поранили місяцем раніше. Наймолодшому загиблому було 22 роки, найстаршому — 42.

6 травня

Дмитро Товчигречка, 37 років. Солдат 93-ї механізованої бригади "Холодний Яр" з напарником чистив окопи, коли в нього влучив снайпер.

Товчигречка родом з міста Кривий Ріг на Дніпропетровщині. До війни працював газорізальником на рудозбагачувальному комбінаті. За кілька годин до загибелі телефонував дружині Галині, вибачався, бо напередодні посварилися. Обіцяв передзвонити ввечері.

Залишилася дружина.

Сергій Коробцов, 22 роки, солдат 58-ї мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського. Російський снайпер влучив у нього, коли вів спостереження на околиці селища Піски на Донеччині.

Коробцов родом з села Ушомир Коростенського району Житомирської області. Після закінчення школи пішов на військову службу, потім підписав контракт.

Похований у місті Коростень. Залишилися дружина та син.

7 травня

Юрій ''Боня'' Опришко, 42 роки. Сержант штурмового батальйону "Айдар" помер у Львівському госпіталі. Російський снайпер влучив у нього 9 квітня біля села Старогнатівка Волноваського району на Донеччині.

Юрій родом з села Ялинці Кременчуцького району на Полтавщині. Проходив службу за мобілізацією 2015 року, вдруге повернувся до війська 2019-го.

''Юра загинув в останній день ротації батальйону. Якщо б ще день, пішов би на дембель", — розповідає побратим загиблого Олександр.

Залишилися дружина, 12-річний син і 4-річна дочка.

8 травня

Віктор Городіченко, 25 років. Солдат 81-ї аеромобільної бригади помер у госпіталі в Харкові. Російський снайпер поранив його 28 квітня поблизу села Зайцеве Бахмутського району на Донеччині.

Віктор родом з райцентру Миргород на Полтавщині. 2014-го закінчив військовий ліцей у Кременчуці. Мріяв бути військовим. Залишилися батьки.

13 травня

Павло Колесник, 39 років. Сержанту 58-ї мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського російський снайпер влучив у голову.

На фронт російсько-української війни мобілізували 2014-го. Отримав ­поранення, був контужений. Після демобілізації працював трактористом у селі Нове поблизу Чернігова. У вересні 2019-го підписав контракт з 58-ю бригадою.

— У школі Паша був баламутом, — згадують друзі. — Але після першої мобілізації змінився, став серйозним.

Залишилися дружина та 16-річна ­донька.

27 травня

Максим Польовий, 36 років. Заступника командира батальйону у 128-й гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді російський снайпер убив біля селища Нотошківське на Луганщині.

Польовий родом із селища Наркевичі Хмельницької області. Воював за Україну з 2014 року. Пройшов усі найгарячіші точки: Луганський аеропорт, Дебальцеве, Старогнатівка, Новотошківське, Побєда.

Залишилися дружина і двоє дітей.

Зараз ви читаєте новину «Російські найманці вбили шістьох захисників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути