четвер, 06 грудня 2007 07:06

Роботу на шахті Засядька зупинили

До аварійної ділянки 13-ї східної лави донецької шахти імені Засядька, де сталося три вибухи метано-повітряної суміші, залили 33 тис. кубометрів води. Майже всю закачували пересувними насосними станціями із річки Кальміус, що за півкілометра від шахти.

— Думаю, цього буде замало. Це шахта, там же дірок купа є. Ще треба приблизно стільки ж закачати. Але до кінця тижня впораємося, — каже донецький рятувальник, який просить не вказувати його імені.

У вівторок у Донецьку поховали п"ятьох рятувальників, які загинули від вибуху метано-повітряної суміші, що стався 2 грудня. На момент аварії в шахті перебувало 376 осіб. На аварійній ділянці працювало 98 рятувальників та 42 гірники.

Від вибуху постраждало 66 чоловік, із яких п"ять загинуло. Усі вони із воєнізованої гірничорятувальної служби. Їхнім сім"ям мають виплатити по 100 тис. грн компенсації.

Держгірпромнагляд зупинив роботу на шахті ім. Засядька до оприлюднення офіційних причин трьох аварій.

— Проведуть експертизу, наскільки безпечно рятувальники виконували аварійні роботи, а також комісія має визначити ймовірні причини вибуху, — повідомляють у прес-службі Держгірпромнагляду. — Окрім того, почали перевірку всіх українських шахт, де працюють на глибині понад кілометр. Якщо будуть порушення, шахта зможе працювати лише за нашою згодою.

Президент Віктор Ющенко вимагає від в.о. прем"єр-міністра Віктора Януковича покарати винних за вибухи на шахті ім. Засядька.

Зараз ви читаєте новину «Роботу на шахті Засядька зупинили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути