вівторок, 16 травня 2017 05:15

Річковий трамвай годину пливе з Правого на Лівий берег

Тиждень тому Дніпром пустили річковий трамвай. Він курсує з Поштової площі на правобережжі до Микільської Слобідки на Лівому березі.

О 14:50 у п'ятницю біля 10-го причалу припаркований теплохід "Монблан" гірчичного кольору. Проїзд коштує 50 грн, на час Євробачення пасажирів із квитками на конкурс везуть безкоштовно. Подорож триває 1 год. 10 хв.

На першому поверсі за барною стійкою продають каву за 19–24 грн, пиво за 24–64 грн. 0,5 л "Моршинської" коштує 14 грн, "Спрайту" — 21, коробка цукерок "Рафаело" — 125 грн. Сухарики — 21 грн, чипси "Прінглс" — 99 грн.

— Найчастіше купують каву й чай, бо холодно, — каже офіціантка 27-річна Катерина Токар. — Найбільше — 120 пасажирів збираються на 13:00 від Поштової площі, на 19:00 — з Лівого берега.

На другому поверсі сидять із півсотні людей. Судно минає протоку Десенку й Русанівську набережну. Видно арку Дружби народів, Батьківщину-матір, Києво-Печерську лавру.

На кормі фотографуються поляк 23-річний Матеуш Херджина й українець Олександр Філімонов. Прямують на фінал Євробачення. Спілкуються англійською.

— Уперше в Україні. Готують смачно. Але мало киян знають англійську, — каже Матеуш. — Колись у Парижі Сеною подорожував, мало не згорів на сонці. Тут на свіжому повітрі не спекотно.

За годину вп'яте крутять пісню українського співака зі псевдонімом Алєксєєв "Океанами стали".

— Краєвиди суперові. Але їжа вдвічі дорожча за магазинну, — каже 28-річний Максим Олійник.

При виході капітан судна подає руку жінкам. Назад трамвай відходить за 20 хв.

Зараз ви читаєте новину «Річковий трамвай годину пливе з Правого на Лівий берег». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути