пʼятниця, 23 березня 2018 07:05

Раптового потепління не буде

20 березня через великі снігопади у школах Дніпра оголосили весняні канікули. Триватимуть шість днів. У частині держустанов почалися вихідні.

Найсильніші снігопади пройшли у місті 17–18 числа. Випало 68 см снігу. Почав погано їздити громадський транспорт. На зупинках люди чекали його по 2 год.

Сніг у місті й області прибирає комунальна техніка. Мікрорайон Покровський самотужки взявся чистити дніпровець Анатолій Левченко. Дороги розчищав автомобілем "Нива", встановив спереду на нього спеціальний відвал. Отримав грамоту від мера Бориса Філатова.

— Таким волонтерством займаюся не вперше, — каже Анатолій Левченко. — Роблю так завжди, коли падає великий сніг. В основному допомагаю собі і сусідам.

Найбільше сніг замів центральну і східну Україну. 21 березня без електрики залишалися 11 населених пунктів Миколаївщини та сім у Донецькій області.

В Одесі снігопад паралізував роботу ­аеропорту. 20 березня там скасували рейси в турецький Стамбул. Рейси до польської столиці Варшави, Дубаї в Об'єднаних Арабських Еміратах і Анкару в Туреччині затримали через повідомлення про замінування летовища о 14:00.

— Перевірка аеропорту зайняла кілька годин. Але виліт все рівно не відбувся, бо в екіпажів закінчився робочий час і вони пішли відпочивати. Такі вимоги авіаційної безпеки, — говорить пасажирка рейсу до Анкари Валерія Дровак, 23 роки. — В готель нас везти відмовилися. В авіакомпанії "Пегасус" сказали сидіти в літаках. Просиділи всю ніч. Вилетіли лище о 5:20.

Із наступного тижня в Україні почнеться потепління.

— Весна — це коли середньодобова температура вища 0 градусів. У північних областях такий перехід очікується після 26 числа. На півдні раніше, — говорить синоптик 52-річна Віра Балабух.

Державна служба з надзвичайних ситуацій попереджає про небезпеку сходження лавин у горах Львівщини та Івано-Франківщини під час танення снігу. На річках скресне лід.

— Раптового потепління не чекаємо. Швидко сніг не розтане. Тому знижується і ймовірність сильних паводків, — каже директор Гідрометеоцентру Микола Кульбіда, 62 роки.

Зараз ви читаєте новину «Раптового потепління не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути