середа, 25 листопада 2009 07:39

Правоохоронців судитимуть за крадіжку металу із зони

Чотирьох міліціонерів й офіцера Служби безпеки невдовзі судитимуть. Прокуратура Київської області звинувачує їх у викраденні 25 т радіоактивного брухту з Чорнобильської зони.

Два місяці тому неподалік контрольно-пропускного пункту "Полісся" у зоні відчуження оперативники СБУ зупинили вантажівку МАЗ і легковик "таврію", який її супроводжував. У кузові вантажівки були рештки бронетранспортерів. Вони випромінювали радіації у 13 разів більше за норму. Метал везли, аби продати на переплавку. Щодо водіїв вантажівки й "таврії" порушили кримінальні справи. Разом із ними під слідство потрапили командир батальйону міліції з охорони зони та його підлеглі — заступник командира роти, інспектор і рядовий, які випустили небезпечний вантаж.

Начальник Київської обласної міліції Віталій Яловенко, 49 років, повідомив, що командир батальйону наказав пропустити МАЗ після телефонного дзвінка начальника відділу СБУ, який відповідає за всю зону відчуження. Той запевнив міліціонерів, що вивозить будівельні матеріали для особистого вжитку. Цього офіцера невдовзі також віддадуть під суд, разом із міліціонерами і двома водіями-цивільними.

Зі слів речника СБУ Марини Остапенко, 40 років, із посади також усунули заступника начальника Головного управління СБУ в Києві та області, чиїм безпосереднім підлеглим був обвинувачений офіцер спецслужби.

Зараз ви читаєте новину «Правоохоронців судитимуть за крадіжку металу із зони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути