вівторок, 22 січня 2008 07:10

Політики й артисти ходили колядувати квартирами

Автор: фото: Вікторія ЦИМБАЛІСТА
  Учасники одного з колективів виступають на фестивалі вертепів ”Карпатія” в Івано-Франківську
Учасники одного з колективів виступають на фестивалі вертепів ”Карпатія” в Івано-Франківську

У неділю в Івано-Франківську пройшов другий фестиваль вертепів "Карпатія". На вуличній сцені виступали колективи з усієї України. Та жителі міста чекали зіркового вертепу в складі політиків, письменників і артистів. Ведучий, виходячи на сцену, постійно обіцяє, що найцікавіше попереду.

Політики приїхали близько 15.00. Їхня вертепна сценка триває 15 хв. Казкар та сценарист Олександр Лірник переписував сценарій  недільної ночі. Сюжет вертепу побудував навколо бійки міністра Юрія Луценка та мера Києва Леоніда Черновецького.

Народний депутат Олександр Доній, 38 років, грає Чорта. Його голос нагадує голос колишнього прем"єра Віктора Януковича. 35-річний актор Євген Нищук утілює Ірода, який також належить до "злої опозиційної сили". На сцену вийшли найсильніший чоловік світу Василь Вірастюк, 33 роки, "нашоукраїнці" 40-річний Давид Жванія та 32-річний Юрій Стець, актор Богдан Бенюк, 50 років. Вони уособлюють добру силу, що бореться зі злом — козака, ангела, осавула. Дехто вільно промовляє віршовані слова, інші відкрито читають з листочків.

Після виступу вертепу почався дощ, і люди потроху  розходяться. Політики вирішили урізноманітнити заплановану програму й пішли колядувати до місцевих жителів.

Мешканці квартири на другому поверсі п"ятиповерхівки на площі Шептицького, відкривши двері, кілька секунд нічого не можуть сказати. Чоловік із дружиною відступають на кілька кроків, пропускаючи близько десятка політиків. Після пісні "Ангели-люди" пригощають колядників печивом. Так само їх зустрічає й подружжя на третьому поверсі.

Більше політики не колядували. Поспівали ще трохи на вулиці й роз"їхалися.

— Свято пройшло успішно, — тішиться режисер "Карпатії" 47-річний Сергій Архипчик. — Суть його не в тому, що мали виступити відомі люди, цей захід злучив усіх. Із Донецька, Херсона, Дніпропетровська колективи приїхали. Це говорить про те, що й там бережуть народні традиції.

Зараз ви читаєте новину «Політики й артисти ходили колядувати квартирами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути