пʼятниця, 20 липня 2007 07:00

Після удару блискавки рибалки не могли поворухнутися

На ставку біля села Калайдинці Лубенського району Полтавської області блискавка травмувала 24-річних Юрія Холошу та Євгена Лапушкіна. У вівторок вони приїхали на велосипедах із Лубен порибалити.

О п"ятій ранку задощило. Рибалки сіли під вербою снідати. Юрій різав сало. Обох зненацька оглушило. Непритомні пролежали хвилин 40. Першим прийшов до тями Холоша. Лапушкін лежав під деревом. У нього була обдерта спина й порваний одяг. Мав опіки рук і сідниць. На вербі — зідрано кору. Напевне, блискавка вдарила в дерево, а Лапушкіна підкинуло від удару. У Холоші поплавилися синтетичні шкарпетки.

Годину хлопці лежали, бо не могли поворухнутися. Потім ще годину добиралися на велосипедах до Калайдинців, де їм викликали "швидку".

— Не відразу згадали, як вони тут опинилися, як кого звуть і що сталося, — розповідає старша медсестра Лубенської міськлікарні Лариса Трояновська.

— Їхній стан середньої тяжкості. В обох незначні опіки кінцівок та тулуба, — каже палатний лікар реанімації Олександр Ткаченко. — Блискавка дала ускладнення на нирки, а Лапушкіну — ще й на серце. Їм приписано суворий постільний режим.

Неодружений студент Московського університету бізнесу й управління Євген Лапушкін приїхав на канікули до батьків. Безробітний Холоша має дружину й 3-річну доньку.

Зараз ви читаєте новину «Після удару блискавки рибалки не могли поворухнутися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути