Ексклюзиви
вівторок, 15 серпня 2017 07:00

Підробні путівки в Єгипет продавали за 200 доларів

Майже 20 київських сімей купили неіснуючі путівки в Єгипет за $200 на одну людину. Тури їм продавала спільна знайома Катерина Тимченко. Путівки дешеві, бо були призначені для членів одного з міських спортклубів, пояснювала.

— Купила квитки для двох дітей і матері, — розповідає постраждала Юлія Магай. — Так, як хорошу ціну надавали лише членам спортивного клубу, то доплатили ще по 150 гривень членських внесків. Коли настав час летіти, відпочинок скасувався.

— Не знала про аферу. Продавати путівки мені запропонував знайомий Дмитро Гончар. Мовляв, це бюджетні тури. Бо його дружина працює у спортшколі й може зробити їх хоч 100, — пояснює Катерина Тимченко. — Але сказав закрити рот, бо про це не можна нікому говорити. Я відповіла, розповім лише своїм.

Не знаємо, хто міг продавати путівки й до афери не маємо відношення, пояснили ЗМІ у спортивному клубі. Відмовляється визнавати провину і Дмитро Гончар.

Потерпілі найняли адвоката. Загальну суму збитків оцінюють у майже $18 тис. — 463,5 тис. грн.

Майже півсотні українців висадили з туристичного автобуса на Одещині, біля кордону з Румунією. Люди їхали автобусним туром у Македонію, Чорногорію та Хорватію.

— Автобус зламався. Водій залишив усіх на узбіччі й поїхав його лагодити. Людям довелося самостійно шукати житло на ніч, — розповів турист.

Усі купували квитки в туристичному агентстві з Дніпра.

— Уже ситуацію вирішили, — говорять у компанії. — Проблему залагодили й тур продовжили. Ніхто з людей від нього не відмовився. Натомість, ми підготували для них безкоштовний туристичний день і вечерю в Албанії. З людьми перебуваємо на постійному зв'язку.

— Часто відкривають туристичні агентства-сезонники. Хоча за законом вони не можуть отримувати ліцензію, — говорить директор агентства подорожей "Мандарин" Юлія Кудактіна, 35 років. — Робота без ліцензії збільшує ризик появи некваліфікованих агентств. Потрібно перевіряти компанію, з якою працюєте. Турагентство має попередити клієнтів про форс-мажори, переноси вильоту. Варто оформлювати страховий поліс.

— Люди повинні уважно читати договір з агентством. Якщо вони пропонують відкрити візу, то варто дивитися на назву договору — "Збір та отримання до­кументів" або "Видача візи". Якщо перший варіант, то вони не несуть відповідальності за відмову у відкритті візи. А якщо другий — то відповідають за це, — каже юрист Юлія Горбачевська, 27 років. — Також має бути вказаний готель, у який заселятимуть людей — з адресою й умовами. Справи про шахрайство агентства можна виграти. Але судова тяганина триватиме місяців чотири.

Зараз ви читаєте новину «Підробні путівки в Єгипет продавали за 200 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути