пʼятниця, 10 серпня 2018 07:55

Патрульний 40 хвилин тримав гранату без чеки

Автор: WWW.FACEBOOK.COM/АНДРІЙ ГРИЦЮК
  Поліцейський Олександр Цуканов допомагає чоловікові тримати гранату. Її йому в руки вклав товариш. Виявилася без вибухового заряду. Чоловіка, який пожартував над другом, заарештували
Поліцейський Олександр Цуканов допомагає чоловікові тримати гранату. Її йому в руки вклав товариш. Виявилася без вибухового заряду. Чоловіка, який пожартував над другом, заарештували

Дніпровський патрульний поліцейський 29-річний Олександр ­Цуканов, 40 хв. допомагав чоловікові тримати в руках гранату із зірваним кільцем посеред міста.

5 серпня в поліцію Дніпра подзвонили містяни. Розповіли про чоловіка, який ходив по вул. Іларіонівській із гранатою без чеки. Олександр Цуканов виїхав на виклик із напарником Євгеном Батраченком, 24 роки.

— Побачив чоловіка, попросив заспокоїтися. Він був п'яний. Кричав, що гранату в руки йому поклав друг, — говорить Олександр Цуканов. — Погрожував кинути вибухівку, в нього набрякли руки. Я вирішив тримати їх. Поклав свої зверху. У водіїв попросили скотч. Ним перемотали наші долоні. Схопив міцно. Весь час думав, аби не розірвалася.

Гранату поліцейський тримав до приїзду саперів. Вона виявилася без вибухового заряду, встановили вони. Чоловіка, який пожартував із товариша, заарештували.

Олександра Цуканова наступного дня керівництво поліції нагородило грамотою за відвагу. Міська рада пообіцяла грошову премію. У правоохоронних органах він служить шість років.

Львівський патрульний 26-річний Микола Калакура врятував життя жінки, яка знепритомніла посеред вулиці. Робив їй масаж серця 15 хв. до приїзду швидкої допомоги.

Жінці стало погано, коли вона з чоловіком вийшла з магазину.

— Повертався зі спортзалу та побачив на землі жінку, а поруч чоловік махає руками. Я зупинився і сказав негайно викликати "швидку", — говорить Микола Калакура. — Масаж почав робити, бо не було пульсу. Не знав, як склалася доля жінки, коли її забрали. Доки не подзвонили з управління поліції. Насправді, я нічого особливого не зробив. Добре, що все гаразд.

Зараз ви читаєте новину «Патрульний 40 хвилин тримав гранату без чеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути