четвер, 06 лютого 2020 05:06

Олексій Кучкін загинув за місяць після весілля

Публікуємо поіменний список полеглих у січні 2020-го захисників України.

Відомо про смерть 15 воїнів, зокрема 11 — у бою. Інформація про деяких — неповна. Наймолодшому загиблому було 22 роки, найстаршим — по 47.

Найгострішою ситуація була 18 січня — тоді Україна втратила одного бійця і 10 були поранені.

За місяць поранення й бойові травми отримали 32 захисників України.

2–3, 7, 11–13, 17, 21, 27, 29–31 січня обійшлося без поранених, за даними штабу операції Об'єднаних сил.

Упродовж першого місяця 2020-го російські окупаційні війська порушували режим тиші 230 разів.

Бойові

5 січня

Сергій Дичек, 47 років, жив у райцентрі Волочиськ Хмельницької області.

Автомобіль, у якому їхав, підірвався на міні за хутором Вільний Попаснянського району на Луганщині. Його побратим отримав поранення.

Боєць 130-го окремого розвідувального батальйону. На війні — із 2014 року.

Залишилися мати, дружина й двоє синів.

Сергій Рацун, 43 роки, із села Москвитянівка Полонського району Хмельницької області. Жив у місті Славута.

Загинув від кулі російського снайпера неподалік села Кримське Новоайдарського району Луганської області. Механік-водій 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр". 2014 року Сергій мобілізувався до лав 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади. У травні 2016-го перевівся до 93-ї бригади, брав участь у боях у Кримському, Новотроїцькому, поблизу Авдіївки на Донеччині.

Залишилися мати, троє братів, дружина, донька й пасинок

9 січня

Микола Довженко, 23 роки, із села Цибулівка Великомихайлівського району Одеської області.

Отримав тяжке поранення кулею калібру 5,45 мм поблизу Красногорівки на Донеччині. Втратив багато крові, помер за кілька годин. Служив старшим стрільцем у 28-й окремій механізованій бригаді ім. Лицарів Зимового Походу. За контрактом служив із 26 травня 2017 року.

Залишилися батько, сестра, брат, цивільна дружина та 5-місячна донька.

15 січня

Олексій Кучкін (Василевський), 24 роки, із села Первухинка Богодухівського району Харківської області. Жив у місті Кам'янське Дніпропетровської області.

Російський снайпер влучив йому в голову в промзоні Авдіївки на Донеччині.

Старший солдат, стрілець механізованого відділення батальйону 92-ї окремої механізованої бригади ім. Кошового отамана Івана Сірка. Загинув за місяць після весілля. Одружився в грудні 2019 року під час відпустки. Взяв прізвище дружини — Василевський.

Підписав контракт на службу в ЗСУ в травні 2016 року. Служив у 133-му окремому батальйоні охорони, 2019-го перевівся до 92-ї бригади.

Залишилися мати, брат, дружина та її син.

16 січня

Ігор "Хіма" Хімічук, 29 років, із міста Чуднів Житомирської області.

Загинув від кулі снайпера поблизу Новозванівки Попаснянського району Луганської області. Служив водієм відділення забезпечення Чуднівського районного військ­комату. Звідти його відрядили до 72-ї окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців. З початку 2015-го і до кінця 2016 року служив у батальйоні оперативного призначення Нацгвардії ім. Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького. Потім підписав контракт із ЗСУ.

Залишилися мати, двоє сестер, дружина й малолітній син.

18 січня

Валерій "Морячок" Закусило, 32 роки, жив у селі Гуничі Овруцького району на Житомирщині, згодом — у Білій Церкві на Київщині.

Загинув від кульового поранення голови в Попаснянському районі на Луганщині. Старший солдат 72-ї окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців. На строковій службі був у морській піхоті. Зі Збройними силами підписав контракт.

Залишилися батьки, дружина та дві доньки.

19 січня

Олександр "Кеп", "Погранець" Слободанюк, 47 років, із Первомайська Миколаївської області. Загинув від кулі снайпера поблизу хутора Вільний Попаснянського району Луганської області. 7 січня святкував день народження.

Молодший сержант, командир мотопіхотного взводу у 72-й окремій механізованій бригаді ім. Чорних Запорожців. 22 роки був у Збройних силах. Воював із початку російсько-української війни. Спершу служив у прикордонних військах, у 2015–2016 роках — у 80-й десантно-штурмовій бригаді. Згодом підписав контракт із 72-ю.

Залишилися батьки, сестра, двоє дітей і двоє онуків.

20 січня

Василь Муха, 31 рік, із села Піски-Радьківські Борівського району Харківської області.

Загинув від поранень, отриманих неподалік селища Опитне Ясинуватського району на Донеччині. Одна з трьох куль стала смертельною.

Командир відділення 37-го батальйону "Запоріжжя" 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади. До 2014-го працював будівельником у Росії. З початком війни повернувся в Україну й пішов добровольцем до військкомату. За мобілізацією служив у 92-й окремій механізованій бригаді. Двічі подовжував контракт. Останній підписав 19 січня 2019 року, до його завершення залишалося 10 днів.

Залишився батько.

22 січня

Микола "Красний" Сорочук, 22 роки, із села Чорниж Маневицького району Волинської області. Загинув під час обстрілу позицій зі стрілецької зброї неподалік Водяного Волноваського району на Донеччині.

Старший солдат, військовослужбовець 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Перший контракт на службу підписав 22 грудня 2015 року. Брав участь у бойових діях поблизу Попасної, Новозванівки, Красногорівки, Мар'їнки, Новотроїцького. Вдруге на пів року уклав контракт 16 грудня 2019-го.

Залишилися мати та сестра.

26 січня

Євген Щуренко, 41 рік, із села Ліски Кілійського району Одеської області, жив у місті Кілія. Загинув від осколкового поранення голови поблизу Красногорівки Донецької області. 27 січня йому виповнилося б 42 роки.

Солдат, старший механік-водій у 28-й окремій механізованій бригаді ім. Лицарів Зимового Походу. Військову службу за контрактом розпочав 22 серпня 2019 року.

Залишилися мати, брат, сестра, дружина й дорослий син.

Антон "Капкан" Хоба, 27 років, із Шостки Сумської області.

Підірвався на міні неподалік селища Північне Донецької області. Перший контракт на військову службу підписав 31 липня 2014 року. Став до лав 91-го окремого полку оперативного забезпечення на посаду сапера, згодом був командиром інженерно-саперного відділення. Того ж року із групою добровольців полку виїжджав на захист Донецького аеропорту. У 2016–2017 роках виконував бойові завдання на Світлодарській дузі у складі 53-ї окремої механізованої бригади. Повернувся на контрактну службу у травні 2018-го.

Залишилися батьки й брат.

Небойові

1 січня

Юрій "Гудвін" Сергієв, із Києва.

Загинув унаслідок поранення голови поблизу Золотого на Луганщині. Основні версії смерті — самогубство, необережність. Лейтенант, служив за контрактом у 72-й окремій механізованій бригаді ім. Чорних Запорожців.

Залишилися дружина й донька.

5 січня

Руслан Насальський, 24 роки, із села Фурманка Уманського району Черкаської області.

Загинув поблизу Павлополя Волноваського району Донецької області. Обставини не уточнені. Сержант, служив у 109-му батальйоні 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Контракт підписав у 18 років. Залишилися мати, сестра, дружина й троє дітей.

13 січня

Віталій Караван, 26 років, із села Корчик Шепетівського району Хмельницької області.

Загинув поблизу Пісків Ясинуватського району Донецької області внаслідок необережного поводження з боєприпасами. Солдат мотопіхотного взводу у 56-й окремій мотопіхотній Маріупольській бригаді. За контрактом служив із лютого 2018 року, доти воював у складі добровольчого підрозділу.

Залишилися мати і брат, також учасник бойових дій.

25 січня

Микола Ошурко, 21 рік, із села Кутин Зарічненського району Рівненської області. Загинув у Луганській області, обставини не уточнені. Служив за контрактом у 40-й окремій артилерійській бригаді. Залишилися батьки.

Зараз ви читаєте новину «Олексій Кучкін загинув за місяць після весілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути