Ексклюзиви
вівторок, 06 травня 2008 07:09

Одне тестове завдання з математики зарахують усім учням

Тести з математики складали 29 квітня.

— Було непросто, — зізнається випускник хмільницької школи N1 на Вінниччині Артур Горобець. Він хоче вступати до Київського політехнічного інституту. Каже, із 36 завдань розв"язав 28. У деяких треба було намалювати графіки. До цього абітурієнт не був готовий.

— Завдання в усіх однакові, — розповідає Надія Осипчук із вінницької школи N32. — Але перешіптуватися нам забороняли. На тестування приїхали вчителі, кажись, зі Львова, бо мали якийсь специфічний западенський акцент.

Учні запевняють, що завдання з математики виявилися важчими, ніж із мови.

— Після тестів Український центр оцінювання виявив помилку в завданні N19, — додає випускниця з Вінниці Валентина Дібровська. — Кажуть, усім, хто брався за нього, поставлять максимальну оцінку.

21-річний Василь Лядик із Судової Вишні Мостиського району на Львівщині закінчив Вишнянський коледж Львівського державного аграрного університету. Вступатиме до "Львівської політехніки". Складав математику в райцентрі.

— Ми писали тести у класі першачків, — розповідає Василь. — У моїй групі майже всі абітурієнти були старшими — по 20–30 років. Чоловіки скаржилися, що їм тісно сидіти за крихітними партами. Вмощувалися боком. Троє махнули рукою і здали бланки за 15 хвилин. Зізналися, що не знали відповідей на жодне завдання, бо не готувалися.

Василь прочитав, що комп"ютер, який зчитує результати, не сприймає синього чорнила.

— Перед екзаменом нам такого не казали. Я писав чорною гелевою ручкою, але мій друг Олег — синьою, — хвилюється Лядик.

В Українському центрі оцінювання якості освіти підтвердили, що бланки відповідей, заповнені не чорним чорнилом, комп"ютер не розпізнає. Не перевірятимуть і роботи, оформлені з порушенням вимог до написання цифр, букв або інших позначень.

Тести з математики писали 225 тис. 383 учасники. Результати оприлюднять 30 травня. Наступне тестування — з історії України — пройде 7 травня.

Із 5 травня до 5 червня триває реєстрація абітурієнтів на додаткову сесію зовнішнього тестування. Це для тих, хто не встиг або не зміг написати за першим разом. Тестування з української мови та літератури відбудеться 26 червня.

Зараз ви читаєте новину «Одне тестове завдання з математики зарахують усім учням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути