четвер, 17 липня 2008 07:07

На Львівщині з"явився чудотворний образ Богородиці (ФОТО)

  До Журавок Жидачівського району на Львівщині тепер їздять прочани. Жінка з Долинського району Івано-Франківщини притуляється до дерева, щоб поцілувати образ. Каже, що в неї болить голова, надіється на зцілення
До Журавок Жидачівського району на Львівщині тепер їздять прочани. Жінка з Долинського району Івано-Франківщини притуляється до дерева, щоб поцілувати образ. Каже, що в неї болить голова, надіється на зцілення

Поблизу села Журавків Жидачівського району на Львівщині троє сільських дівчат побачили сяйво над зрізаною грушею. Через кілька хвилин на 1,5-метровому пеньку розгледіли образ Матері Божої з немовлям на руках.

Восьмикласниці Юлія Опока, Богдана Петях і Ольга Лук поверталися додому до Журавок із сусіднього села Бережниця — ходили на футбольний матч. На пасовиську сполохалася худоба, триста корів кинулися в сільські городи. Дівчата не зрозуміли, що налякало тварин. Побігли до пастухів. Богдана підійшла до груши, в яку два роки тому влучила блискавка. На пеньок із неба лилося сяйво. Через кілька хвилин Петях помітила постать жінки в ризах. Вона тримала новонароджену дитину. Через декілька секунд постать перетворилася на образ.

— Малі налякалися. Побігли додому розповідати про побачене, — пригадує 50-річна місцева мешканка Любов Данилишин. — Дівчатам спочатку не повірили. Коли вони сфотографували образ, усім селом пішли дивитися. Було вже темно, люди світили мобільними та машинними фарами. Постать не зникала.

Опівночі на цьому місці священик відправив службу. Відтоді біля образу зранку, ввечері та вночі правлять молебні.

Нині сотні прочан з"їжджаються до Журавок. Найбільший натовп опівночі — при темряві краще видно обриси постаті. Місце біля груші обгородили дерев"яним парканом та провели світло. Люди намагаються доторкнутися до грушевого пенька. Подейкують, сяйво допомагає від недуг.

— Моя восьмирічна донька хворіла на гайморит: обличчя спухло, — розповідає прочанка 28-річна Галина Квас із райцентру Болехів Івано-Франківської області. — Їхали попри Журавки. Випадково побачили, люди моляться. Вийшли з машини, дитина помолилася та притулилася до образу. Поки доїхали додому, набряки зійшли.

У селян декілька версій, чому образ з"явився саме на цьому місці.

На пеньок із неба лилося сяйво

— До нашої сільради належить п"ять сіл. У трьох із них стоять церкви, названі в честь Богородиці. Матір Божа з"явилася в тому трикутнику, — припускає 52-річний Гнат Кухта, голова Бережницької сільської ради. — А ще в нашому селі стоїть стара дерев"яна церква з 1924 року. Зараз її хочуть перенести в музей у селі Руда. Мовляв, її збудувала родина Виговського. Громада категорично проти цього. Історія показує, храм будували селяни з 39 дворів. Матір Божа хоче оберегти свою святиню.

Біля дерева поставили скриньки для пожертв — селяни збирають гроші на капличку.

— Обурює, що на святому місці деякі люди хочуть заробити грошей, — веде далі Данилишин. — Фотографують святу об"яву та продають знімки по п"ять гривень.

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині з"явився чудотворний образ Богородиці (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути