вівторок, 22 січня 2019 00:53

На кір захворіли 40 дітей

У селі Шевченкове Кілійського району Одеської області ввели карантин у школах та дитячих садках через спалах кору.

— На кір захворіли уже 40 дітей. Щодо 10 ще чекаємо підтвердження. Але немає сумнівів у тому, що діагноз правильний, — говорить голова Кілійської об'єднаної територіальної громади Павло Бойченко, 39 років. — Спалах хвороби — наслідок безвідповідальності батьків, які ігнорували численні попередження і заклики медпрацівників до вакцинації. Тепер маю вжити всіх необхідних заходів. Щоб хоч трохи призупинити епідемію, у навчальних закладах села і в дитячому садку "Топольок" з 21 січня запроваджую карантин.

Кір — інфекційне захворювання, що передається від хворої людини до здорової при чханні, кашлі або розмові. Вірус може жити в повітрі та на поверхнях до двох годин. Щеплення — єдиний надійний спосіб захисту від кору, наголошують у Міністерстві охорони здоров'я.

Усі діти та підлітки віком до 18 років можуть безоплатно отримати щеплення. Також вакцинуватися мають змогу дорослі, які входять до груп ризику — медики, освітяни, студенти, військові, учасники Операції об'єднаних сил.

З 28 грудня 2018 року по 11 січня ­2019-го на кір в Україні захворіли 5 059 людей — 2 042 дорослих та 3 017 дітей. Найбільше — 930 людей — у Львівській області. Зафіксували дві смерті. У 2018 році від кору померли 16 українців.

Зараз ви читаєте новину «На кір захворіли 40 дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути