Ексклюзиви
субота, 17 листопада 2007 07:13

Львів"яни прибиратимуть за своїми собаками

Правила утримання та поводження з тваринами ухвалила Львівська міська рада. Аналогічні засади поки діють лише в Києві та Харкові.

Згідно з вимогами, власникам тварин забороняється вигулювати їх у громадських місцях без короткого повідка та намордника. Для вільного вигулу в місті передбачено 65 місць.

— На жаль, власники собак вигулюють своїх улюбленців, де попало, — говорить начальник ветеринарного відділу міськради Ігор Угрин, 53 роки. — А від цього страждають не лише люди, а й тварини. Адже їм потрібна природа, трава, а не асфальт. Наприклад, у Японії взагалі заборонили тримати тварин у багатоповерхівках.

Окрім цього, власники повинні прибирати за своїми утриманцями на вулиці. За невиконання цього пункту загрожує штраф до 50 грн. Також правила забороняють тримати дома агресивних собак. До таких зарахували чотирнадцять порід.

— Із цих порід у Львові зараз тримають хіба американських пітбулів, — каже Ігор Михайлович. — Заборона тримати таких собак — це світова практика. Хоча насправді найбільше шкоди у Львові є від собак тих порід, яких у нас найбільше. Більше половини зареєстрованих укусів завдають безпородні пси. На другому місці — німецькі вівчарки. Пітбулі кусаються лише у трьох відсотках випадків.

Зараз ви читаєте новину «Львів"яни прибиратимуть за своїми собаками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути