середа, 25 червня 2008 07:15

Луцькі собаки матимуть іменні ошийники

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Луцька міська рада розробила нові правила утримання домашніх тварин. Відтепер коти і собаки мусять носити ошийники, де вказані прізвище й домашня адреса господаря. Також треба чіпляти металеві жетони з реєстраційним номером тварини і відміткою про щеплення.

— Собак без ошийників із розпізнавальними знаками будемо відловлювати як бродячих. Господарі зможуть їх забрати впродовж п"яти днів, сплативши 20 гривень за відлов, — каже директор "Луцькспецкомунтрансу" Валерій Кузмич, 43 роки.

У правилах зазначені породи, яким необов"язково надягати намордники. Є перелік особливо небезпечних. Їх потрібно вигулювати подалі, на короткому повідцю і наморднику.

— Відмітки на ошийниках підкажуть лікарям, чи пес здоровий. Одразу видно, хто господар, якщо собака покусає людину, — каже доктор Ігор Шпитун.

Проект нових правил розмістять на інтернет-сайті міськради для публічного обговорення. Наступної сесії депутати голосуватимуть за поправки.

Зараз ви читаєте новину «Луцькі собаки матимуть іменні ошийники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути