понеділок, 17 вересня 2012 07:15

Кмин зав'язують у марлеві пакетики

Домогосподарка зі Львова Тамара Литвинова, 48 років, до квашеної капусти додає кмин, лавровий лист, чорний перець горошком.

— Кмин краще заздалегідь зав'язати в марлеві пакетики і змішати їх із капустою. Тоді він віддасть максимум аромату. Можна приготувати капусту з листям хрону — просто викласти ним дно. Хрін дає твердість капусті й гостроту.

Улюбленим рецептом Тамари є квашена червонокачанна капуста з чорносливом. Для неї потрібно 4 кг капусти, 1 кг чорносливу. Для розсолу: 1 л води, 250 г оцту, 250 г цукру, 50 г солі, чотири-п'ять гвоздик, чорний перець за смаком.

— Нашинковану капусту і чорнослив заливаю на 3 хвилини окропом. Потім відціджую, але не віджимаю. Перекладаю в стерильні сухі банки. Усі інгредієнти для розсолу, крім оцту, змішую. Доводжу до кипіння. Оцет заливаю в останню чергу. Киплячим розсолом заливаю капусту з чорносливом. Банки стерилізую 10-15 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Кмин зав'язують у марлеві пакетики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути