вівторок, 16 грудня 2008 17:02

Із райдержадміністрації викрали комп"ютери

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

У ніч на 13 грудня винесли з райдержадміністрації в райцентрі Чутове на Полтавщині три монітори та шість жорстких дисків від комп"ютерів.

О третій ночі грабіжник вийняв скло із дверей запасного виходу й зайшов до приміщення. На першому поверсі сиділа 66-річна Надія Шапаренко. Вона охороняла будівлю.

— Жінка чинила опір, то отримала перелом стегна. Намагалася подзвонити, але не встигла, хотіла вдарити нападника телефонною трубкою. Він її ударив і зв"язав, — розповідає "ГПУ" працівниця Чутівської райдержадміністрації. Просить не вказувати її імені.

Невідомий був у масці. Забрав у Шапаренко тисячу гривень. Запитав, де кабінети райдержадміністрації. Попрямував на другий поверх.

— Хоча комп"ютери є в усіх кабінетах, обрали саме адміністрацію, — зауважує працівниця. — Зламано замки, вибито двері шістьох кабінетів. Обирали ті, де комп"ютерна частина, де сидить оператор комп"ютерного набору та відділи з сучасними моніторами й потужними системними блоками. Старіші монітори залишили. Системні блоки розбивали, виймали жорсткі диски.

Пошкодили також двері приймальні голови адміністрації, першого заступника. Порозкидали папки з документами.

— Частину документації тепер потрібно буде відновлювати кілька років. Вона зберігалася на комп"ютерах. Сейфи були закриті, тому розпорядження збереглися. Труднощів у роботі людям додалося, — каже жінка.

Припускають, що грабіжників було кілька. Хоча охоронниця бачила лише одного. Після того як техніку винесли, сторожа розв"язали. Чергова прийшла о 7.30 і побачила, що сторож лежить на підлозі й стогне. Нині Надія Шапаренко в лікарні Полтави. Їй зробили операцію на стегні.

У четвер скликають сесію облради, аби виділити гроші на придбання комп"ютерів у Чутовому. У понеділок до райцентру приїздив голова облдержадміністрації Валерій Асадчев.

Триває слідство, грабіжників розшукують.

Зараз ви читаєте новину «Із райдержадміністрації викрали комп"ютери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути