середа, 08 серпня 2007 07:06

Ігуменю Наталію поховали у Корецькому монастирі

Учора справили дев"ятини по настоятельці Свято-Троїцького Ставропігійного жіночого монастиря у Корці Рівненської області. Ігуменя Наталія померла 29 липня від інсульту на 82-му році життя.

— Ігуменя понад 36 років управляла обителлю, а торік занедужала, — сумує секретар Рівненської єпархії УПЦ Московського патріархату Іван Солодчук, 49 років. — На її прохання управителькою монастиря призначили матушку Рафаїлу, а вона залишилася почесною настоятельницею чернечої громади.

За радянської влади ігуменя домоглася для монастиря Ставропігії прямого підпорядкування обителі Московському Патріарху. Рівненський історик Володимир Борщевич, 34 роки, вважає, що цей крок перекреслив розвиток національно-церковних процесів у самому монастирі та районі.

Ігуменя Наталія народилася в багатодітній сім"ї в селі Іванівка Корецького району. Дві молодші сестри з сім"ями живуть в Іванівці та Березівці цього ж району. Брат Володимир служить священиком у Загорську, під Москвою.

Поховали ігуменю в Корецькому монастирі.

Зараз ви читаєте новину «Ігуменю Наталію поховали у Корецькому монастирі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути