пʼятниця, 22 вересня 2017 06:50

Дельфінів убивають моторні човни

П'ятьох мертвих дельфінів виявили на території Кінбурнської коси в Очаківському районі Миколаївської області. Вона розділяє Чорне море та Дніпровсько-Бузький лиман.

Тварини могли загинути від рук браконьєрів, вважає журналістка 50-річна Галина Плачинда:

— Побачила мертвих дельфінів на відрізку берега в 2 кілометри. Якщо врахувати, що протяжність коси вдесятеро більша — скільки ще загиб­лих тварин може там бути? Дельфінів убивають моторні човни браконьєрів, які виловлюють креветок. Перед розвалом Союзу на косі створили мідійно-устричне підприємство. Воно випускало консерви з морепродуктів. Місцеві кажуть, зараз ця компанія — фактично легалізований браконьєрський "креветочний" бізнес. Ловля йде повним ходом.

— Малоймовірно, що дельфіни потрапили в браконьєрські сіті чи під мотор човна у відкритому морі, — каже дайвер Ігор Дерев'янко, 49 років. — Це обережні тварини, чудово бачать під водою і мають високий інтелект. У сіті можуть втрапити лише дельфіни, які довгий час перебували в прісній воді і втратили орієнтацію. Або ж вони могли запливти в спеціальні сітки легального рибного господарства. Вскочили в них за рибою і заплуталися. Можливо, загинули від хвороб.

Зараз ви читаєте новину «Дельфінів убивають моторні човни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути