Ексклюзиви
середа, 25 липня 2007 07:00

Цистерни з фосфором налякали жителів Красного

Шість цистерн із жовтим фосфором, які підняли з місця аварії поїзда під Ожидовом на Львівщині, у понеділок відвезли за 12 км до найближчої станції Красне. Жителі селища вийшли пікетувати потяг.

— Мені сусід перед обідом подзвонив і сказав, що в технопарку станції цистерни з фосфором стоять, — розповідає місцевий житель Богдан Лебідь, 37 років. — Я пішов подивитися. Працював кран, одна цистерна висіла в повітрі. Так тривало до п"ятої години. Усі поїзди на Львів і зі Львова зупинилися.

На вокзалі тим часом зібралися три сотні осіб. Люди перекрили колію і вимагали вивезти цистерни. Міліція не втручалася. На перемовини прибули голова Буської райради Володимир Замроз і голова місцевої райдержадміністрації Михайло Вовк.

— У понеділок в Ожидові на колію ставили останні пошкоджені цистерни. Це було найвідповідальніше завдання для залізничників. Тому з міркувань безпеки шість  піднятих цистерн відтранспортували до Красного, — пояснює керівник прес-центру "Львівської залізниці" Лілія Криницька. — Загрози загоряння немає. Цистерни оброблені спеціальними розчинами, тріщини і клапани заповнені піною.

Пікетувальники зійшли з колії близько сьомої вечора. Людей запевнили, що цистерни вивезуть зі станції до третьої ранку. Рух поїздів через Красне відновився.

На восьму ранку вівторка на перегоні неподалік Красного стояли вже сім цистерн — один вагон підігнали з Ожидова. На місці аварії залишаються шість цистерн. До вечора залізничники мали підняти ще дві.

Зараз ви читаєте новину «Цистерни з фосфором налякали жителів Красного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути