середа, 22 жовтня 2008 07:06

Банкомат видавав не ті купюри

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Через технічний збій банкомат "Укрсоцбанку", що на просп. Московському в Харкові, замість 20-гривневих почав видавати купюри в 50 грн. За лічені хвилини біля банкомата вишикувалася черга. Люди швидко вирахували, що найвигідніше замовляти 80 грн. Тоді отримуєш 200.

Збій у системі банківські працівники помітили лише за кілька годин. За цей час помилкою скористалися 24 особи. Деякі встигли зробити це майже 40 разів. Один чоловік знімав гроші й одразу ж у сусідньому відділенні банку клав їх на свій рахунок, аби знову зняти в банкоматі. Найбільше — 7 тис. грн. — отримала 26-річна жінка. Загалом апарат видав "зайвих" 14 тис. грн.

Банкомат заблокували. Дані про тих, хто встиг зняти більше грошей, аніж треба, передали до міліції.

— 21 людина вчинили як чесні й порядні громадяни — після нашого прохання повернули гроші. А троє людей відмовилися, — говорить старший дільничний інспектор Московського райвідділу міліції Харкова Віталій Бугайов. — Проти них порушено кримінальні справи за статтею "Таємна крадіжка чужого майна". Якщо їх провину буде доведено, їм загрожує три роки позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Банкомат видавав не ті купюри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути