середа, 20 червня 2007 07:11

100 кілограмів аміаку витекло на птахофабриці

На столичному комунальному підприємстві "Київська птахофабрика" в понеділок стався витік 100 кг аміаку. Усього речовини в цеху було 9 т.

Рятувальники розповідають, що телефонувати почали жителі району, в якому розташована фабрика. Люди скаржилися на сильний запах аміаку в повітрі.

На місце виїхала бригада. Виявилося, що на підприємстві прорвалася прокладка в компресорному цеху й речовина витікає.

— Отримав опіки середньої тяжкості машиніст холодильної установки 41-річний Володимир Сисюк, — розповідає головний механік Микола Маковецький, 51 рік. — Чоловіка госпіталізували до міської лікарні. Ще один працівник перебував подалі. Він не постраждав.

Далі цеху аміак не розповсюдився. На місці працювали всі аварійні підрозділи міста. Роботу вони закінчили близько одинадцятої вечора.

Аміак на фабриці використовують для холодильних установок. Речовина отруйна. Викликає опіки. Її пари одразу подразнюють очі та дихальні шляхи. При гострому отруєнні в людини можуть виникнути проблеми із системою травлення, погіршитися слух.

Зараз ви читаєте новину «100 кілограмів аміаку витекло на птахофабриці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути