пʼятниця, 19 лютого 2021 16:45

"Кілька тижнів ночував у скверах" - мандрівник розповів про подорож Італією

"Кілька тижнів ночував у скверах" - мандрівник розповів про подорож Італією
Мандрівник Сергій Пилипчук годує з пляшечки тигреня в зоопарку в Таїланді. Фото надане Сергієм Пилипчуком

Сходознавець та перекладач Сергій Пилипчук живе на міста – у канадському Едмонтоні та в Калинівці на Вінниччині. Кожних пів року змінює роботу. Перепробував близько 15 професій, переважно робітничого профілю.

"Працював на фабриці зі збирання меблів. За пів року покинув роботу й почав мандрувати. Так роблю постійно. Маю невелику квартиру, яку нескладно утримувати. Канадці цього не розуміють, у них певна соціальна запрограмованість – займаєшся роботою, цікавишся кар'єрним зростанням, купуєш нерухоме майно. Я не впрігся в цю схему. Для мене персональна свобода важливіша за матеріальні блага. Життя сприймаю як гру, а не обов'язок. Важливо займатись тим, що приносить радість", - розповів Пилипчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незвідана Туреччина: як живе гірськолижний курорт на схилах вулкана Ерджієс

Чоловік відвідав понад 20 країн. Одна з найперших мандрівок була в Італію.

"Грошей мав небагато, тому кілька тижнів працював на виноградниках, ночував у скверах на лавках. Потім потягом поїхав у Францію. Це була романтика, свобода. Вдруге приїхав в Італію вже з Канади. Тоді були інші відчуття", - запевнив мандрівник.

Повний текст розповіді про подорожі і стиль життя Сергія Пилипчука читайте у свіжому випуску журналу "Країна" за 18 лютого.

Сергій Пилипчук володіє англійською, німецькою, французькою, іспанською, італійською, в'єтнамською та російською мовами. Коли в університеті вибрав курс вивчення в'єтнамської, то в групі були лише п'ятеро студентів.

Зараз ви читаєте новину «"Кілька тижнів ночував у скверах" - мандрівник розповів про подорож Італією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути