четвер, 25 червня 2009 19:41

У літак не можна брати гумові м"ячі

"За тиждень вилітаю на відпочинок у Анталію до Туреччини. Знайома розповіла, що на контролі ручної поклажі її змусили викинути дорогі парфуми. Мовляв, речовин у салон проносити не можна. Але ж у вантажному відділенні пляшечки з парфумами можуть розбитися. Що ще не можна брати із собою в літак?" Запитує Аліна із Білої Церкви Київської обл.

 Згідно із правилами цивільної авіації, що діють у Туреччині з 20 квітня цьогоріч, пасажирам дозволяється брати у літак ємності з рідиною об"ємом не більш як 100 мл, — повідомляє аташе посольства Туреччини Ахмет Чанга, 43 роки. — Вимога поширюється на воду й інші напої, супи, сиропи, креми, лосьйони й олії, парфуми, спреї, будь-які гелі, балончики. А також пінку для гоління і дезодоранти, пасти, туш та інше.

Ємності менш як 100 мл треба запакувати у прозорий пластиковий пакет із застібкою-"блискавкою". Об"єм не має перевищувати 1 л. Пасажирам дозволено мати при собі один пакет. Рідкі медичні засоби понад дозволеного можна взяти із собою, але до них треба надати рецепт лікаря. На борт дозволяють брати будь-які рідини, якщо вони придбані у магазині Д"юті Фрі й запаковані у прозорий пакет. На них має бути пломба, дійсна протягом 24 год.

Такі правила діють у більшості міжнародних аеропортів декілька років.

— Якщо щось забули викласти з ручної поклажі, не треба панікувати й викидати дорогі речі. Можна повернутися і доздати їх у багаж, — каже менеджер столичної компанії "Ай Да Тур" Ганна Гуральчук, 24 роки. — Тому потрібно приїжджати в аеропорт за 2–3 години до вильоту. Якщо щось незрозуміло, можна запитати у бюро довідок.

Гуральчук радить не забути викласти з косметички пінцет чи ножиці. Серед іграшок для дітей не має бути гумових м"ячів.

— Речовини у скляній тарі в багажі можуть упакувати і зробити помітку "Обережно, скло!". У деяких аеропортах ця послуга безкоштовна. Але відкриті пляшки зі спиртним не перевозитимуть. Матері з малям можуть дозволити взяти молоко. Скоріше за все, її попросять спробувати продукт, аби переконатися, що це молоко.

Зараз ви читаєте новину «У літак не можна брати гумові м"ячі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути