середа, 08 лютого 2012 07:15

У хостелах годують за два євро

— Хостели в Європі — це не гуртожитки, а міні-готелі з усіма зручностями. У кімнаті можуть жити 12 осіб, зате й ціна від 4 євро, — каже львів'янка Юлія Швець, 25 років.

Щороку їздить мандрувати Європою, зупиняється у хостелах. Найдорожчі — у Брюсселі, Венеції, Берліні, Франції. Багатомісний номер коштує від 15 євро. Дешево ночувати у Словаччині, Угорщині, Румунії, Польщі та Чехії. Радить бронювати ліжко-місця через сайти.

— Це варто робити за кілька місяців, особливо влітку чи під час фестивалів. Потрібно заповнити анкету, вказати паспортні дані, країну, час прибуття, контакти. Вимагають попередню оплату — 10 відсотків загальної суми.

Розрахуватися можна міжнародною платіжною карткою. Гроші не повертають. На електронну пошту надсилають лист-підтвердження бронювання та адресу хостелу. Лист потрібно роздрукувати і показати митникам при перетині кордону.

— Фото хостелів є на сайті, але вони можуть не відповідати дійсності. Стандартна нічліжка — кілька душових і туалетів на поверсі, кухня та кімната відпочинку. Не соромтеся запитувати, хто ще забронював місце у кімнаті. Якщо це компанія італійських футбольних фанатів, варто переселитися. Найкращий варіант — молоді пари.

Для тих, хто планує гуляти містом цілий день, радить обирати найдешевші місця, де живуть по 10-12 осіб. У деяких хостелах є окремо жіночі та чоловічі кімнати.

— Буває, сніданок включений у ціну або вільний доступ до кави, чаю, печива. Пригощають тостами, сиром, м'ясною нарізкою, омлетом, булочками з джемом, кавою. Сніданок коштує 1-2 євро. Це в кілька разів дешевше, ніж у кафе.

На кухні є посуд, спеції, сіль. Інколи доводиться вистоювати чергу до плити. Кожному видають постіль, рушники. Можна користуватися феном, праскою.

— Є два-три комп'ютери із доступом до інтернету. До них завжди черга, тому варто брати свій ноутбук. Пароль до вай-фай скажуть на рецепції.

В адміністратора беруть безкоштовні карти міста, талони на знижки, замовляють екскурсії. Цінні речі та документи залишають у сейфі на рецепції.

— Крадіжки у хостелі трапляються часто. Не можна залишати техніку, гаманці, гроші, документи без нагляду ні на хвилину. Слідкуйте за речами по черзі з надійною людиною або беріть із собою навіть у душ і туалет. Одяг чи взуття крадуть рідко.

Зараз ви читаєте новину «У хостелах годують за два євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути