середа, 10 жовтня 2007 18:23

Гуляти Чернівцями найкраще в неділю

До Чернівців я поїхала на вихідні. Гарне місто, радили друзі з Рівного. За два дні до виїзду замовила по телефону номер у чернівецькому готелі "Київ" на вул. Головній.

Із Рівного у Чернівці виїхала рано-вранці маршруткою. За 6 год. уже була на Буковині. У готель заселилась опівдні. Плату вимагають одразу при заселенні. Чиста одномісна кімната з новими меблями коштує 90 грн на добу. Спершу подалася до піцерії "Піца-парк" через дорогу від готелю. Потім зателефонувала знайомому чернівчанинові Івану. Зустрілися біля міської ратуші.

— Рівно о восьмій ранку на ратушній вежі грає труба, — починає Іван.

Цікавиться, коли збираюся повертатись у Рівне. Завтра пополудні, відповідаю.

— На оглядини нашого міста треба більше часу, — квапить Іван.

Веде на площу Філармонії. Там вечорами вмикають музичний фонтан: струмені води  "танцюють" під музику. Але він на реконструкції. Поряд — літнє кафе. Затримуємося там на 10 хв. випити соку. Потім — на Театральну площу. Годинник ратуші вже показує чверть на восьму вечора. Дорогою Іван заводить на місцеву алею зірок. На ній світяться плити з іменами знаменитостей. Серед них — Софія Ротару, Іво Бобул, Ян Табачник.

— Усі вони родом з Буковини, — пояснює Іван. — Увечері тут збирається тусовка.

Швидко поночіє. Оглядини Чернівецького університету — колишньої резиденції митрополитів — відкладаю на завтра.

Знов іду в місто в неділю зранку. Це найкращий час для оглядин. Тепло, сонячно і безлюдно. Де-не-де проїде авто або тролейбус. Старовинні будинки пишно декоровані. Раз за разом зупиняюся, щоб краще роздивитися. Знайомий радив неодмінно сходити до церкви з покрученими банями: "Такої ніде в Україні більше не побачиш". Дорога забирає 15 хв.

Чернівці будували австрійські архітектори, згадую вчорашню розповідь Івана. Тому місто — наче десь за кордоном. На вул. Кобилянській заходжу до кав"ярні "Віденська кава". Філіжанку ароматної кави приносять за 20 грн. Приїхати варто було заради неї, подумала. Поряд — аптека-музей. Заходжу й туди.

На Рівне виїжджаю автобусом о 17.00. Збираюся знову приїхати на Буковину взимку.

Зараз ви читаєте новину «Гуляти Чернівцями найкраще в неділю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути