Ексклюзиви
четвер, 30 червня 2011 05:15

Ченці доглядають сто павичів

25-річна Ольга Бебех із Вінниччини на запрошення друзів літала до ізраїльського міста Хайфа. На подорож витратила трохи більше 4 тис. грн. Зокрема 3 тис. — на переліт.

— Вигідно летіти до Ізраїлю, якщо там є в кого зупинитися. Інакше обійдеться дуже дорого. Іноземної мови можна не знати. 60 відсотків жителів Хайфи розмовляють російською. У кожному магазині знайдеться продавець з України чи Росії. Вони всі люблять поговорити. Питали, з якого я міста, й одразу казали, о котрій годині до них по продукти приходять мої земляки.

Ольга радить пити в Ізраїлі багато води, бо в країні сім теплових поясів. Буває спекотно навіть узимку.

— Найкраще їхати туди наприкінці весни, коли все цвіте. Або на початку осені, тоді збирають другий врожай. Ціни на фрукти й овочі падають.

Радить побувати у місті Тіберія на півночі Ізраїлю. Поблизу озера Кінерет є православний храм 12 апостолів. У ньому живуть двоє ченців, які доглядають

100 павичів.

— Птахи сидять на деревах, лежать у квітах, прогулюються доріжками. Після них монахи щодня прибирають, довкола стерильно чисто. Павичі так звикли до людей, що беруть із рук їжу. Я годувала їх хлібом. Вони голосно кричать, аж вуха закладає. Храм білий, його куполи — червоні. Тому місцеві називають його редискою.

Ольга Бебех їла хумус — пасту із гороху, який називають баранячим.

— Страва смачна. Горох відварюють та їдять з овочами, мастять на бутерброди. Для місцевих хумус — як для українців сало.

Зараз ви читаєте новину «Ченці доглядають сто павичів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути