вівторок, 19 серпня 2008 16:25

Воронін хоче бути капітаном збірної

20 серпня футбольна збірна України проведе товариський матч проти Польщі. Поєдинок відбудеться у Львові на стадіоні "Україна", розпочнеться о 19.00. Пряма трансляція — на телеканалі "Україна".

Головний тренер української збірної Олексій Михайличенко, 45 років, викликав на зустріч 23 футболістів.

— Двоє з них — Кернозенко та Несмачний —участі в поєдинку взяти не зможуть через ушкодження, — розповідає наставник на прес-конференції у понеділок. — Усі інші здорові.

Хто виведе команду на сьогоднішній поєдинок у ролі капітана, Михайличенко не знає.

— Я ще навіть зі стартовим складом не визначився, а ви мене про капітана запитуєте, — каже. — Якось визначимося з цим, комсомольських зборів не буде. Узагалі, не слід на цьому загострювати увагу. У нас є достатній вибір досвідчених людей. Хтось з них і буде капітаном. Чому не викликав Алієва? Вважаю його рівень недостатнім для збірної.

Форвард "Челсі" Андрій Шевченко, 32 роки, в неділю не грав за свій клуб.

— Ще не зовсім відновився після травми, — пояснює. — Матч проти поляків буде бойовитим, тому що це остання перевірка перед стартом у відбірному турнірі. Кожному захочеться перевірити свій стан. Я не виняток. Але склад на гру й тактику визначатиме тренер.

Нападник додає, що залюбки вийде на львівський стадіон:

— Я двічі грав за збірну у Львові проти Вірменії і ще одного разу — з грузинами. Ми перемагали, я забивав. Прекрасне місто, радий туди повернутися.

Чи міг улітку Шевченко перейти до "Мілана"?

— Мені тут нічого сказати. Розумієте — нічого, — підкреслює Шева. І тут же ухиляється від відповіді щодо повернення до київського "Динамо".

Андрія просять оцінити виступ збірної Хорватії, майбутнього суперника українців, на Євро-2008.

— Команда молода, однак достатньо вивчена, — зауважує він. — Це й не дивно, бо найкращі гравці хорватів виступають у провідних європейських чемпіонатах. На Євро-2008 балканцям не пощастило, могли пройти далі чвертьфіналу.

Форвард "Ліверпуля" 29-річний Андрій Воронін заперечує конфлікт із клубним наставником Рафаелем Бенітесом:

— Нічого такого. Мої плани — грати за "Ліверпуль". Але я не знаю планів Бенітеса. Особистих розмов тренер зі мною не веде. Конкуренції я не боюся. Торік боровся із Краучем, нині готовий це робити з Кіном. Але хочу тільки чесних умов у цій боротьбі.

Нещодавно під час товариського поєдинку Воронін забив м"яч. Гол він не святкував, а приклав палець до губ, закликаючи фанатів до тиші.

— Вам пояснити, чому я так вчинив? — запитує Воронін. — Публічно не стану цього робити. Той, кому адресувався цей жест, усе зрозумів одразу.

Уродженець Одеси хотів би приміряти капітанську пов"язку.

— Але якщо і виводити команду на поле, то таку, як зі Швецією в товариському матчі. Якщо гратимемо так, як із Голландією (у контрольному поєдинку наприкінці травня Україна поступилася 0:3. — "ГПУ"), то нічого розраховувати на перемоги навіть проти Казахстану з Андоррою.

Воронін дружить з лідером білоруської збірної Олександром Глєбом.

— Він хоче виграти в України. Але я йому сказав, що на полі потрапить під Толіка (Тимощука. — "ГПУ") й одразу забуде про такі думки, — сміється Андрій.

Зараз ви читаєте новину «Воронін хоче бути капітаном збірної». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути