середа, 28 серпня 2019 07:55

Василь Ломаченко битиметься за три титули

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.24tv.ua
  Василь Ломаченко 31 серпня має провести п’ятнадцятий бій у кар’єрі боксера-професіонала
Василь Ломаченко 31 серпня має провести п’ятнадцятий бій у кар’єрі боксера-професіонала

У суботу, 31 серпня, українець Василь Ломаченко, 31 рік, уперше в кар'єрі проведе бій за три чемпіонські титули. На "О2 Арені" в Лондоні зустрінеться з ровесником із Великої Британії Люком Кемпбеллом. Арена буде цілком заповнена — всі 20 тисяч квитків на вечір боксу розкуплені за­здалегідь.

Професійні кар'єри суперники розпочали 2013 року — наступного після Олімпійських ігор у Лондоні. Обидва там стали чемпіонами. Василь виграв золоту медаль у ваговій категорії до 60 кг і став дворазовим олімпійським чемпіоном. Кемпбелл переміг на Іграх у вазі до 56 кг.

Для Ломаченка бій проти Кемпбелла буде 15-м серед професіоналів. Має 13 перемог, 10 нокаутів та одну поразку. Крім дебютного бою, решта були чемпіонськими.

Кемпбелл має 20 ­перемог, 16 нокаутів і дві поразки. Зробить другу спробу ­здобути чемпіонський титул. У вересні 2017 року програв бій за титул Всесвітньої боксерської асоціації Хорхе Лінареса з Венесуели. Оцінки суддів розділилися: двоє побачили перевагу Лінареса, один — Кемпбелла. Лінарес — єдиний спільний суперник Ломаченка і Кемпбелла. Торік у травні Василь переміг його технічним нокаутом у десятому раунді й здобув титул у третій ваговій категорії. У цьому бою сам Василь уперше в професійній кар'єрі опинився у нокдауні.

На кону в поєдинку Ломаченка і Кемпбелла стоятиме три титули у легкій вазі — Всесвітньої боксерської асоціації (WBA), Всесвітньої боксерської організації (WBО), а також вакантний за версією Всесвітньої боксерської ради (WBC).

Василь може стати третім українським боксером, який одночасно володітиме трьома і більше чемпіонськими поясами. Володимир Кличко в період 2011–2015 років володів трьома титулами у надважкій вазі. А Олександр Усик у ­2018–2019 роках був абсолютним чемпіоном світу — мав пояси за чотирма основними версіями.

З Великою Британією пов'язані історичні досягнення українських боксерів. У червні 1999 року на "Лондон Арені" Віталій Кличко нокаутував у другому раунді британця Гербі Гайда і першим серед українців став чемпіоном світу серед професіоналів. На кону стояв титул WBO у надважкій вазі. В березні 2008-го у Кардіффі, Вельс, Андрій Котельник виграв технічним нокаутом у ­12-му раунді у британця Гевіна Ріса і вперше став чемпіоном світу — за версією WBA у першій напівсередній вазі. Там само, у Великій Британії — в Манчестері — він і втратив титул, програвши за рішенням суддів британцеві Аміру Хану. На "Вемблі" у Лондоні провів свій останній бій у кар'єрі Володимир Кличко — 29 квітня позаторік програв технічним нокаутом в 11-му раунді британцеві Ентоні Джошуа, чемпіону за двома версіями.

Поєдинок Василя Ломаченка і Люка Кемпбелла принесе обом рекордні гонорари в кар'єрі. За інформацією сайту "Спорт­арена", британець отримає 1 млн фунтів стерлінгів — 30,66 млн гривень. Ломаченко заробить 4 млн доларів — 100,24 млн гривень.

Зараз ви читаєте новину «Василь Ломаченко битиметься за три титули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути