середа, 21 листопада 2007 15:58

Вар"єте для Вапнярки

Перша інформаційна хвиля з приводу одноголосного рішення власників українських футбольних клубів вищої ліги створити "прем"єр-лігу" пройшла. На поверхні не залишилося практично нічого, окрім доволі абстрактних заяв учасників процесу, які коротко переказуються словосполученням "так буде краще". Чому саме так буде краще? І головне — кому буде краще?

Уявіть собі, що де-небудь у Вапнярці місцевий багатій вирішив раптом відкрити вар"єте. А поряд, у Крижополі, такий самий скоробагатько відкрив був кабаре. Обидва заклади господарі обладнали дорогими меблями, запросили туди французьких кухарів та акторів, завезли устриць та омарів, після чого почали один перед одним хизуватися. Похизувалися, а потім побачили, що народ до їхніх вар"єте та кабаре з Парижа не приїжджає. І свої теж навіть задарма ходити не хочуть. І вирішили господарі об"єднатися...

Приблизно так виглядає зовні для людини неупередженої ініціатива українських багатіїв утворити футбольну "прем"єр-лігу". Єдиний сенс новоутворення — передати керівництво чемпіонатом України від одних людей іншим. Щодо розмов про зростання привабливості та прибутковості нашого футбольного чемпіонату, то велися вони якось невпевнено і неконкретно. Справді, що можуть говорити про привабливість свого футбольного продукту власники, наприклад, київського "Арсеналу" чи донецького "Металурга"? На ігри їхніх команд навіть собаки забігати не хочуть. Не те що люди за гроші. Як подивишся на порожні трибуни, посеред яких гуляють у футбол бразильці із гвінейцями, так і згадується те нікому не потрібне вар"єте у Вапнярці.

На ігри їхніх команд навіть собаки забігати не хочуть

Насправді ніякого вар"єте у тій Вапнярці немає. Я його вигадав разом із кабаре у Крижополі. Але чим ця моя вигадка принципово відрізняється від запровадженої невідомо навіщо в Охтирці команди вищої футбольної ліги, котра місцевим дядькам сто років не потрібна? Тим відрізняється, що вигадка про кабаре безплатна. А команда вищої футбольної ліги коштує мільйони.

Не думаю, що власники футбольних клубів говорили на своїй секретній нараді про те, навіщо їм викидати мільйони на футбольні команди, що було б дуже цікаво. Футбольні власники владу між собою ділили. Владу над футбольним чемпіонатом, який вони ж самі перетворили на незрозуміле народу і заздалегідь збиткове вар"єте.

Зараз ви читаєте новину «Вар"єте для Вапнярки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути