вівторок, 10 вересня 2019 00:55

Світоліна дійшла до півфіналу чемпіонату США

Автор: REUTERS
  19-річна Б’янка Андреску з Канади виграла перший титул з серії турнірів ”Великого Шолома”
19-річна Б’янка Андреску з Канади виграла перший титул з серії турнірів ”Великого Шолома”

Українська тенісистка 24-річна Еліна Світоліна програла півфінал Відкритого чемпіонату США. Її обіграла американка Серена Вільямс — 6:3, 6:1.

Еліна планувала довгий матч. Спробувала шляхом терпіння та стримування змусити Серену рухатися на корті. Світоліна розуміла, що навряд чи здатна запропонувати суперниці високий темп гри. Такий варіант виглядав надійніше. По ходу матчу Світоліній потрібно було ризикувати, а вона цього так і не зробила.

Еліна після матчу сказала, що потрібно більше працювати з психологією. Звичайно, цей аспект важливий. Але я не дуже розумію, як це можна змінити. Кожна людина має власний характер. Є люди ризикованіші, а є обережніші. Навряд чи будь-якому психологу вдасться змінити характер Еліни, який вона має від народження. Спробувати можна, але чи вийде?

Цього сезону українка двічі грала у півфіналах турнірів "Великого шолома". Еліну не можна назвати тенісисткою, яка може видати миттєвий успіх. У рейтингу в неї ніколи не було значних підйомів або провалів. Світоліна йде до перемог крок за кроком. Як тільки вона виростає в якості, це одразу відображається на результатах і рейтингу. Тому від Еліни в майбутньому варто чекати виходів у півфінали турнірів "Великого шолома", фіналів і навіть перемоги.

Серена Вільямс програла фінал Відкритого чемпіонату США канадійці 19-річній Б'янці Андреску — 3:6, 5:7

Для американки це вже четвертий поспіль програний фінал. Серена повинна зрозуміти, якщо вона хоче грати в теніс — це одна розмова, а якщо хоче змінювати цифри в грі — зовсім інша. Ситуація, коли Вільямс не може виграти декілька фіналів поспіль, безперечно давить на неї. Змушує думати не про теніс, а про щось інше. Психологія у спорті завжди мала вагоме значення.

Я не сказав би, що перемога у фіналі Андреску є великою сенсацією. Цьогоріч вона вже вигравала престижний турнір у Маямі. Останній рік добре прогресує. Набирає впевненості, готова технічно. Із нею працює класний канадський тренер Сільвен Брюно. Андреску — гравець, для якого авторитети не існують.

Зараз ви читаєте новину «Світоліна дійшла до півфіналу чемпіонату США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути