середа, 19 червня 2019 07:11

Суркіс мав п'ять причин для подальшої співпраці з Хацкевичем

Ігор Cуркіс вирішив продовжити контракт із Хацкевичем ще на два сезони. Динамівським уболівальникам треба прийняти цей факт і спробувати зрозуміти його логіку. Наявні кілька очевидних факторів, що спонукали динамівського президента залишатися з Хацкевичем.

Перший — команду відмовляються приймати навіть класичні "динамівські серця". Мова, насамперед, про Олексія Михайличенка. Він отримав пропозицію змінити посаду спортивного директора на тренерство, але залишився у теплій ванні.

Другий — Хацкевич за два сезони роботи, крім напівофіційного суперкубка-2018, не здобув жодного титулу. Але шансів на це у тренера не було. Рінат Ахметов оговтався від наслідків Революції гідності, що дала "Динамо" двічі поспіль взяти перше місце, і повернув "Шахтареві" тотальний адмінресурс, який мали Суркіси у 1990-х. За таких умов обіграти донецький клуб на тривалій дистанції нереально. Це може бути хіба винятком із правил. Зате завжди можна "підколоти" Ахметова після особистих матчів проти "Шахтаря", де "Динамо" виглядає пристойно.

Третій — виняток із правил цілком може статися наступного сезону. "Шахтар" прийняв тренер, можливості якого ніхто не знає. Доки він розбиратиметься, що до чого, "Динамо" здатне рвонути вперед у чемпіо­наті, як у сезоні 2011/12, а там хай спробують наздогнати.

Четвертий — у киян сприятлива ситуація, щоб пройти до групового турніру Ліги чемпіонів. Це торік Суркіс міг боляче сприймати поразку від "Аякса", але зараз має розуміти — ця команда "загнала" не тільки його дітище, а навіть "реали" з "ювентусами".

П'ятий — контракт на два сезони — фікція. У будь-який момент його можна розірвати без фінансових наслідків. Очевидно, Суркіс планує зробити це наступного літа й запросити Андрія Шевченка, чиї позиції, з огляду на успішні червневі матчі збірної, зміцнюються.

Зараз ви читаєте новину «Суркіс мав п'ять причин для подальшої співпраці з Хацкевичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути