четвер, 16 жовтня 2008 17:50

Збірній треба брати очки в Лондоні та Загребі

  Віктор Леоненко:  ”Яскравої гри Україна не демонструє”
Віктор Леоненко: ”Яскравої гри Україна не демонструє”

Збірна України з футболу завершила цикл офіційних цьогорічних матчів у відбірній частині Кубка світу-2010. У трьох поєдинках підопічні Олексія Михайличенка здобули сім очок. У вересні українці перемогли Білорусь у Львові (1:0) та Казахстан в Алмати (3:1), а минулої суботи на харківському стадіоні "Металіст" зіграли внічию з хорватами (0:0). 19 листопада збірна  у товариському поєдинку гратиме з норвежцями у Дніпропетровську.

— Принаймні осічок команда не допустила, — коментує для "ГПУ" виступ збірної колишній форвард київського "Динамо" Віктор Леоненко, 39 років. — Якби зіграли внічию з білорусами або програли хорватам, на команду уже давно махнули б рукою. Бо яскравої гри Україна не демонструє. Новачки Гоменюк і Кравченко, які непогано себе проявляли у товариських матчах, в офіційних поєдинках грають мало. Турнір витягують Тимощук і Шевченко. Твердими новачками можна назвати голкіпера П"ятова та правого захисника Ярмаша.

Чому Михайличенко нечасто використовує Андрія Вороніна?

— На вістрі атаки Вороніна навряд чи доцільно використовувати, а позицію другого форварда тренер віддає номінальному півзахиснику Алієву. Так було з Хорватією. Хоча справа замість Назаренка в останньому матчі я б Вороніна спробував. Він значно швидший. Стабільно грати у збірній Андрію перешкодила невизначеність у "Ліверпулі". Воронін образився, що його не випустили з Хорватією, але думаю, непорозуміння владнають.

Які шанси в України потрапити до фінальної частини Кубка світу-2010?

— Треба брати очки у Лондоні та Загребі. Будь-яким чином, навіть "Сталінградом" — усією командою в обороні стояти. І по максимуму — в матчах із Білоруссю, Казахстаном та Андоррою. Тоді хоча б другими будемо.



Примітка: переможець відбірного турніру автоматично ввійде до фінальної частини Кубка світу-2010. Вісім із дев"яти команд, які посіли другі місця, зіграють у матчах плей-офф 14 (субота) і 18 (середа) листопада 2009 року.
Зараз ви читаєте новину «Збірній треба брати очки в Лондоні та Загребі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути