Ексклюзиви
понеділок, 21 липня 2008 14:53

"Шахтар" зазнав поразки від ФК "Львів"

Автор: фото: УНІАН
  Півзахисник ФК ”Львів” Вадим Панас (у білій футболці, №24) забиває гол у ворота донецького ”Шахтаря” у матчі першого туру чемпіонату України 20 липня 2008 року
Півзахисник ФК ”Львів” Вадим Панас (у білій футболці, №24) забиває гол у ворота донецького ”Шахтаря” у матчі першого туру чемпіонату України 20 липня 2008 року

Шістнадцять команд української вищої ліги спромоглися забити у восьми іграх першого туру лише десять м"ячів. І саме це, а не сенсаційна поразка чемпіонів країни у Львові, є головним підсумком старту чемпіонату. Практично у всіх поєдинках захист виявився сильнішим за атаку.

У грі між "Таврією" та "Дніпром" обидві команди хотіли зіграти на контратаках. Господарі могли перемогти завдяки "хазяйському" пенальті, призначення якого хоч і було формально правильним, але суперечило духу рекомендацій ФІФА. Можливо, тому і не забили — 0:0.

Красень-стадіон у Сумах нарешті дочекався футболу. Його обрав за домашній футбольний клуб "Харків". Власник клубу Віталій Данилов, який тимчасово керує новоутвореною українською Прем"єр-лігою, якраз у відпустці. На чверть заповнені трибуни стали свідками нудної і нецікавої гри, у якій більше пощастило гостям із Полтави. Один точний удар і "Ворскла" перемогла.      

Донецький "Металург" змінив стадіон. Тепер замість порожніх трибун стадіону "Шахтар" команда грає при порожніх трибунах стадіону "Металург". На радість своїм спонсорам "металурги" із болгарським тренером виграли у "Карпат" із тренером білоруським — 1:0.

Стадіон "Металург" є й у Кривому Розі. Там "Кривбас" обіграв знову ж таки "Металург" із Запоріжжя. Людей на стадіоні було обмаль. Напевно, заплутались у всіх цих  "металургах". Результат — 1:0.

У луганську "Зоря" змогла не програти третій команді минулого чемпіонату харківському "Металісту". Причому гол за луганців забив невідомий до цього українській публіці гравець на прізвище (чи прізвисько) Коллінз — 1:1.

І, нарешті, двоє лідерів, які перед цим розіграли Суперкубок, завершили свої матчі з однаковим рахунком 2:0.  "Динамо" пощастило вже на другій хвилині забити м"яч маріупольському "Іллічівцю", що і визначило подальший хід подій. "Шахтарю" ж у грі проти ще одного дебютанта ФК "Львів" "швидкий гол" не вдався. Коли ж львівяни забили м"яч у контратаці, перед відносно численною публікою постало звичне для матчів за участю "шахтарів" видовище під назвою "заштовхування м"яча у ворота". Однак "стіна" встояла, більше того — львів"яни спромоглися забити ще один гол у контратаці — 2:0.

Висновок після першого туру простий: грати з останніх сил, віддаючи все, що можна заради результату вже готові всі без винятку команди вищої ліги. Показувати щось хоча б віддалено схоже на сучасний футбол готові поки лише "Шахтар" і "Динамо". Якщо так піде далі, то у чемпіонаті ми побачимо звичну картину суперництва цих двох команд, яких  кілька раз може спіткати нещасний випадок, як це сталося із чемпіонами країни в першому турі.


Футбол. Чемпіонат України. Перший тур


"Таврія" — "Дніпро" — 0:0

"Харків" — "Ворскла" — 0:1

"Металург" Д — "Карпати" — 1:0

"Кривбас" — "Металург" З — 1:0

"Динамо" — "Іллічівець" — 2:0

"Зоря" — "Металіст" — 1:1

"Чорноморець" — "Арсенал" — 0:1

ФК "Львів" — "Шахтар" — 2:0
Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" зазнав поразки від ФК "Львів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути