четвер, 25 червня 2020 06:06

Програш Джоковича

У вівторок вийшов з ладу мій телефон. Доки бігав у ремонт, пропустив два повідомлення. Перше, від друга з Білорусі, ще давало надію. Допускав, що він — затятий фанат Роджера Федерера — як завжди, міг ділитися тенісною новиною. Але друге цю надію вбило. Бо воно було від редакторки. А вона писала б тільки у випадку надзвичайно важливої події. І я все зрозумів навіть до прочитання — тест на коронавірус мого улюбленого тенісиста Новака Джоковича виявився позитивним.

За тиждень до цього Джокович організував у сербському Белграді турнір. Мета — допомогти заробити тенісистам, які не входять до еліти, подарувати рідному місту свято і весело провести час. Такі заходи під час пандемії — відсутність соціальної дистанції, постійні обійми й глядачі без масок на трибунах — викликали подив навіть у моєї мами.

— Це вони зараз грають? — поцікавилася, доки я залипнув біля телевізора, зголоднілий за тенісом Джоковича. І коли енергійно підтвердив, мовила:

— Зовсім себе не бережуть.

Джокович-тенісист 2020-го виграв усі 18 матчів, які встиг провести до початку пандемії. Але Джокович-організатор програв. Його діяльна натура так змучилася на карантині, нехай і в розкішному особняку іспанської Марбельї, що найкращий тенісист світу втратив голову і після турніру навіть провів вечірку "без правил" у нічному клубі Белграда. "Корону" підхопила дружина Олена та ще кілька гравців, запрошених Новаком до столиці Сербії.

Місяць тому йому всі аплодували за переказані 5 мільйонів євро на боротьбу з коронавірусом.

Сьогодні всі засуджують. Порівнюють із хлопчиком, якому дозволили покататися на велосипеді, суворо наказавши одягти шолом — а він не зробив цього.

І не заперечиш же.

Бо не вберігся сам і не застеріг інших.

Зараз ви читаєте новину «Програш Джоковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути