середа, 12 січня 2011 02:30

Поєдинок Хей–Чагаєв може зірватися

Поєдинок чемпіона світу з боксу у важкій вазі за версією Всесвітньої боксерської асоціації британця Девіда Хея з узбеком Русланом Чагаєвим — під загрозою зриву. Причиною може стати заборона останньому проводити поєдинки на території Великої Британії.

Британська рада з контролю в сфері боксу не дозволила Русланові виходити на ринг у Британії 2009 року — через гепатит. Термін заборони не встановили. Представники Хея сумніваються, що узбецькому боксерові вдасться успішно пройти медичне обстеження перед боєм.

Поєдинок Хея з Чагаєвим, який є обов'язковим претендентом на титул WBA, запланували на травень 2011 року. У грудні 2010-го британець вів переговори про бій з українцем Володимиром Кличком, але домовитися сторони не змогли.

Чагаєв 2007-го переміг Миколу Валуєва і став чемпіоном світу за версією WBA. 2008 року узбецький боксер мав дати росіянинові реванш, але бій переносили через травми Руслана, і титул оголосили вакантним. Чемпіоном став Валуєв. У травні 2009-го росіянин і узбек знову повинні були зустрітися на рингу, але через гепатит Чагаєва поєдинок скасували.

Позаторік у червні узбецький спортсмен програв Володимирові Кличку і був позбавлений статусу "тимчасово нечинного" чемпіона світу. Після цього Руслан провів два поєдинки. Завдяки перемогам у них він став обов'язковим претендентом на титул чемпіона WBA.

Зараз ви читаєте новину «Поєдинок Хей–Чагаєв може зірватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути