середа, 12 березня 2008 14:57

Пітер нокаутував Маскаєва

Нігерієць Семюел Пітер, 27 років, став чемпіоном світу з боксу у суперважкій вазі за версією WBC. Минулої суботи в мексиканському Канкуні він переміг 39-річного росіянина Олега Маскаєва технічним нокаутом у шостому раунді.

Обидва боксери вважаються типовими нокаутерами, тому експерти ще до поєдинку припускали, що бій не триватиме 12 раундів.

Уже в першому з них обидва боксери намагалися захопити ініціативу і притиснути суперника до канатів. Це вдалося Пітерові — він "пристрілявся" й кількома короткими влучаннями справа в голову змушував росіянина відходити на безпечну відстань.

У наступному раунді Пітер намагався продовжити атаку й урізноманітнив свої дії за допомогою подвійних бокових. Маскаєв відповідав прямими зустрічними. Але темп нарощував нігерієць, і вже у третьому раунді після його аперкоту бій міг скінчитися. Однак росіянин перетерпів і навіть "повернув" кілька ударів урозріз. У четвертому раунді африканець узяв паузу і не форсував події.

Розв"язка настала в шостому раунді. Досить несподівана: Маскаєв завдав кілька бокових ударів, від яких суперник похитнувся й почав бити по потилиці, що заборонено правилами.

За 40 секунд до закінчення раунду між суперниками відбувся обмін ударами. Маскаєв поскаржився арбітрові, що його знову вдарили по потилиці. Суддя дав знак продовжувати бій. Пітер скористався цим і провів серію з 30 ударів, змусивши росіянина повиснути на канатах, а рефері — зафіксувати перемогу технічним нокаутом.

Захистити свій титул Пітер має в серпні. Суперником, швидше за все, стане почесний чемпіон світу WBC Віталій Кличко. Якщо Віталій не буде готовий до бою, планується поєдинок Пітер — Володимир Кличко за об"єднання трьох титулів.

Зараз ви читаєте новину «Пітер нокаутував Маскаєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути