пʼятниця, 23 серпня 2019 05:15

Призначення Михайличенка було очевидним

Олександр Хацкевич заслужено відправлений у відставку. Якщо б його залишили, то просто не варто говорити чи сподіватися на покращення гри та результатів. Київський матч проти "Брюгге" тільки підтвердив, що "Динамо" потрібні зміни. Будь-якому терпінню настає кінець.

Головна проблема Хацкевича — він просто не розумів, як команда має будувати гру. Якщо в обороні ще якось удавалося знайти певний консенсус, то середина поля та атака виглядали зовсім непереконливо. Колективної взаємодії гравців не було. З'являлися окремі зв'язки, але такого могло вистачити тільки для деяких матчів чемпіонату України. Для досягнення успіху в Європі цього вкрай мало. Футбол — колективна гра і потребує колективних дій. Єдиного такого механізму "Динамо" за Хацкевича так і не показало. Випадали окремі гравці, певні лінії. Команді постійно чогось бракувало.

Призначення Михайличенка новим головним тренером "Динамо" виглядає першим зі всіх очевидних варіантів. Олексій Олександрович добре знає команду, тому що був усередині клубу, обіймав посаду спортивного директора. Щоб знайти хорошого тренера за короткий час, потрібні серйозні гроші. Напевно, Ігор Суркіс вирішив не ризикувати, довіритися Михайличенку.

Важко відразу сказати, які завдання стоятимуть перед Михайличенком. Потрібно вирішувати багато питань. Звичайно, щось матиме пріоритет, а щось відійде на другий план. Навряд чи можна ставити максимальні цілі у різних турнірах. "Динамо" вже три роки без чемпіонства. Тому, безперечно, головним буде повернення золотих нагород до Києва. В Лізі Європи слід пробитися до плей-оф, а вже там за можливості зайти якнайдалі.

Михайличенко працював із молодіжною збірною України, здобув срібло Євро-2006. Та команда базувалася на основі гравців 1985 року народження. Це покоління Алієва та Мілевського. Отже, Михайличенко вміє розмовляти з молоддю, з футболістами типу Мілевського. Зараз молодих гравців у "Динамо" потрібно розвивати. В перший період роботи на посаді головного тренера у Михайличенка не було багато молоді. Після Лобановського залишилася досвідчена та зіграна команда. Подивимось, як це у нього виходитиме. Думаю, що молодим гравцям буде важко. Олексій Олександрович зарекомендував себе тренером, який не стане зайвий раз ризикувати.

Михайличенко десять років не працював як самостійний тренер. Зібрав штаб, який теж не може похвалитися багатою практикою та численними успіхами. Тренер узяв тих людей, в яких упевнений, із ким працював у збірній чи клубі. На мою думку, він розумів тенденції, куди рухається футбол. Чи зможе він на практиці стати сучасним тренером? Усе покаже час. Хотілося би, щоб у Михайличенка все вийшло в "Динамо". Найближчі два-три місяці ми отримаємо всі відповіді на запитання.

Зараз ви читаєте новину «Призначення Михайличенка було очевидним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути