пʼятниця, 01 грудня 2017 00:35

"Мілан" втратив шанс потрапити до Ліги чемпіонів

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.eurosport.com
  Дженнаро Гаттузо призначили головним тренером італійського ”Мілана” 27 листопада. Перший матч на новій посаді проведе 3 грудня. Як гравець він двічі перемагав у Лізі чемпіонів, виграв чемпіонат  світу-2006
Дженнаро Гаттузо призначили головним тренером італійського ”Мілана” 27 листопада. Перший матч на новій посаді проведе 3 грудня. Як гравець він двічі перемагав у Лізі чемпіонів, виграв чемпіонат світу-2006

Команда в чемпіонаті Італії показала найгірший старт за 76 років

— Мені здається дещо принизливим, коли всі кажуть тільки про мою наполегливість та агресивність. Тренерські "корочки" мені не подарували. Я навчався, аби їх отримати. На цій роботі потрібні знання, — каже 39-річний Дженнаро Гаттузо.

27 листопада його призначили головним тренером італійського "Мілана". Гаттузо замінив на посаді Вінченцо Монтеллу, який працював другий сезон. У минулому виборов суперкубок Італії, шосте місце в чемпіонаті. Це дозволило кваліфікуватися у Лігу Європи — вперше за останні три роки. Там "Мілан" успішно подолав два раунди кваліфікації й достроково посів першу сходинку в груповому турнірі, забезпечивши собі місце в 1/16 фіналу. Але в чемпіонаті Італії зазнає невдачі. Шість поразок у 14 поєдинках — найгірший старт за останні 76 років. У середньому команда здобуває півтора очка за матч.

— Очевидно, що я зазнав невдачі, але очікування були надто високі, — каже Монтелла.

Він має на увазі літню трансферну кампанію "Мілана". Новий власник клубу китаєць Йонгонг Лі витратив на придбання нових футболістів 211 млн євро. Це кошти, взяті в кредит. Щоб розраховувати на їх повернення, "Мілану" конче необхідно потрапити в Лігу чемпіонів наступного сезону. Для цього потрібно увійти до четвірки найкращих команд чемпіонату Італії. "Мілан" поки що сьомий і відстає від четвертого місця на 11 очок, маючи на матч більше.

Тому Лі не став зважати на певне покращення гри останнім часом і наполіг на звільненні Монтелли після недільної домашньої нічиєї з "Торино" — 0:0. Це була четверта поспіль домашня зустріч у чемпіонаті, в якій команда не змогла забити жодного м'яча. Востаннє таке траплялося 10 років тому, в сезоні 2007/08. Тоді "Мілан" фінішував п'ятим і не зміг пробитися до Ліги чемпіонів.

Звільнення Монтелли має логіку. Але призначення замість нього Гаттузо — ні. Колишній партнер Андрія Шевченка має невдалий тренерський досвід. Він провалився зі швейцарським "Сьоном" та італійським "Палермо". Це можна пояснити фінансовими проблемами сицилійського клубу. Але виліт "Пізи" з серії "В", аналога української першої ліги — точно грає проти Гаттузо.

Щоправда, в ньому є позитивний момент. Парадокс — "Піза" посіла передостаннє місце, але пропустила найменше м'ячів у лізі. Команди Гаттузо мало забивають, але мало пропускають. Перший чинник загалом важливіший.

Улітку цього року Гаттузо став головним тренером молодіжної команди "Мілана". Він невдало почав, програв принциповий поєдинок "Інтеру", але згодом виправив ситуацію. В останніх 10 матчах команда здобула вісім перемог, одного разу зіграла внічию і ще раз поступилася. Посідає третє місце.

Дебютна зустріч Гаттузо має відбутися 3 грудня на полі "Беневенто" — аутсайдера чемпіонату Італії. Очевидно, новому тренеру вдасться струсонути команду. На емоціях вона повинна вдало провести наступні матчі. Але далі психологічний поштовх вичерпається. Настане рутинна робота. Сумнівно, що Гаттузо готовий до неї. Та ще й помічник у нього Луїджі Річчо — не великий тактик, а друг дитинства, який працював із Гаттузо у "Пізі".

До Ліги чемпіонів наступного сезону можна потрапити, вигравши Лігу Європи. Якісь шанси на це "Мілан" Монтелли мав. Із Гаттузо такий сценарій виглядає фантастикою. Хоча у футболі інколи вона трапляється. Наприклад, 2012-го Роберто Ді Маттео очолив "Челсі" на вирішальну частину сезону й виграв Лігу чемпіонів.

Саме з "Челсі" керівництво "Мілана" планує запросити тренера на наступний сезон. Контактують з Антоніо Конте — одним із найкращих у своїй справі.

Зараз ви читаєте новину «"Мілан" втратив шанс потрапити до Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути